СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко

СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко

31 Серпня 2017
1621

СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко

1621
Коментуючи реакцію ОБСЄ на депортацію з України російської журналістки «Первого канала» Анни Курбатової, голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко заявив, що Україна дослухається до думки ОБСЄ з приводу свободи слова і умов роботи іноземних журналістів у країні, але буде переконувати партнерів у праві на захист своїх національних інтересів та інформаційного простору
СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко
СБУ мала право на видворення російської журналістки Курбатової – Наливайко

Про це пише «Укрінформ».

«На наш погляд, це (видворення Службою безпеки України іноземних журналістів, дії яких шкодять національним інтересам нашої держави – ред.) – суверенне право України. Служба безпеки діє в рамках своїх повноважень, тому в даному випадку ми дослухаємося до наших партнерів, але вважаємо ці дії правильними і будемо їх переконувати, будемо вести дискусії», – сказав пан Наливайко.

Голова Держкомтелерадіо зазначив, що, на його думку, оцінка представників ОБСЄ стосовно буцімто обмеження свободи слова в Україні ґрунтується на заявах російських ЗМІ  та звернув увагу на натяки на якийсь кримінал та галас, який вони здійняли з приводу «зникнення журналістки».

«На мій погляд, це була прорахована Росією операція. Гібридна війна, про яку всі кажуть, – оце вона і є, це її елемент», сказав він.

На запитання, чому медіа-представники ОБСЄ здебільшого підтримують російську точку зору, пан Наливайко зауважив, що це міжнародна структура, і він не хотів би коментувати її дії: «ОБСЄ робить свою роботу, Україна член цієї організації, у нас є своя медіа-спільнота, і ми маємо відстоювати нашу позицію».

Нагадаємо, журналістку «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня СБУ примусово вислала з України із забороною в’їзду на три роки.За словами прес-секретаря СБУ Олени Гітлянської, рішення щодо депортації журналістки було «через діяльність Курбатової, яка шкодила національним інтересам України».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1621
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду