У Дніпрі телевізійнику, який знімав ДТП, розбили телефон

У Дніпрі телевізійнику, який знімав ДТП, розбили телефон

17 Серпня 2017
1293

У Дніпрі телевізійнику, який знімав ДТП, розбили телефон

1293
Невідомий чоловік спочатку погрожував, а дізнавшись, що перед ним працівник ЗМІ, проявив агресію, вихопив з рук журналіста телефон та розбив об землю
У Дніпрі телевізійнику, який знімав ДТП, розбили телефон
У Дніпрі телевізійнику, який знімав ДТП, розбили телефон

У Дніпрі 16 серпня оператору 11 телеканалу Антону Філіппу, який знімав автомобільну аварію,  невідомий розбив телефон.

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сайт телеканалу.

Антон Філіп, ставши свідком аварії, почав знімати місце ДТП на телефон. Невідомий чоловік спочатку йому погрожував, а після того, як оператор представився працівником ЗМІ, проявив ще більшу агресію, вихопив з рук журналіста телефон та розбив об землю.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася на вулиці Воронежській. Зіткнулися автомобілі Кіа та Форд.

«Форд перекинувся, а за перехрестям стояла Кіа, без номерів, як винувата. Я дістав телефон, щоб все зняти, це вже професійна деформація – бачиш подію і знімаєш. Коли я вже все зняв, до мене підійшов чоловік, вихопив з рук телефон і кинув його на землю», – коментує інцидент Антон Філіпп.

Того ж дня телеоператор написав заяву до поліції.

«Заява зареєстрована в журналі єдиного обліку Дніпровського відділку поліції. Але оскільки правопорушення скоєне на території Амур-Нижньодніпровського району, то сьогодні матеріал направлять до Амур-Нижньодніпровського райвідділку поліції для остаточного прийняття рішення», – повідомила речниця Дніпровського міського відділку поліції Марія Стаднік.

«Такого роду реакція «героїв» сюжетів чи просто осіб, зафіксованих на фото чи відео, є досить поширеною, проте не виключає злочинність діяння, – коментує подію медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний. – Навіть у випадку незаконної зйомки (хоч це і не описаний випадок) не є можливим силою чи шляхом пошкодження чужого майна відстоювати свої права».

На думку юриста, залежно від умислу правопорушника та мотивації дій потерпілого можна говорити як про хуліганство, так і про умисне пошкодження майна, або й про пошкодження майна журналіста у зв’язку зі здійсненням ним його професійної діяльності.

Як повідомляв Детектор Медіа, у Луцьку, біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, чоловік, якому здалося, що його знімають на камеру, побив місцевого фотокореспондента Володимира Лук’янчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду