Тимчук звертатиметься до держструктур щодо перевірки економічної діяльності НСЖУ

Тимчук звертатиметься до держструктур щодо перевірки економічної діяльності НСЖУ

16 Серпня 2017
1361

Тимчук звертатиметься до держструктур щодо перевірки економічної діяльності НСЖУ

1361
Народний депутат від «Народного фронту», координатор проекту «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що буде звертатися до державних структур щодо перевірки економічної діяльності Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Голова Спілки Сергій Томіленко розцінює це як тиск
Тимчук звертатиметься до держструктур щодо перевірки економічної діяльності НСЖУ
Тимчук звертатиметься до держструктур щодо перевірки економічної діяльності НСЖУ

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Пан Тимчук повідомляє, що після його заяви щодо виходу зі Спілки до нього начебто надходили звернення від членів НСЖУ щодо «див, які наразі відбуваються у цій структурі».

«І, якщо вірити наданій інформації, проблеми в нинішньому НСЖУ не тільки в незрозумілій інформаційної політиці тих, хто зараз очолює і мовить від імені всього НСЖУ. Але й у справах, які дуже схожі на економічні махінацій, – написав нардеп. – І от тут вже як народний депутат я зобов'язаний реагувати, звертаючись до відповідних держструктур. По ходу дій звітуватиму».

В свою чергу голова НСЖУ Сергій Томіленко розцінює такі заяви пана Тимчука як тиск.

«Після публічних звинувачень на адресу НСЖУ у "загрозі безпеці країни" депутат "Народного фронту" Дмитро Тимчук погрожує вже наслати економічні перевірки на найбільшу журналістську організацію, – написав голова Спілки у Facebook. – Тому головна мета пана Тимчука, як ми її бачимо в нашій журналістській організації, це послаблення голосу тих, хто стає на захист прав журналістів».

Нагадаємо, голова НСЖУ Сергій Томіленко після обшуків у редакції «Страна.ua» та домівках журналістів, вступився за видання. Народного депутата від «Народного фронту», координатора проекту «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука обурила така діяльність очільника НСЖУ і 9 серпня він заявив про свій вихід зі Спілки журналістів, членом якої був 17 років. На думку депутата, «нинішнє керівництво НСЖУ в особі С. Томіленка, беручи на себе відповідальність мовити від імені всіх членів НСЖУ, по суті посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України».

10 серпня пан Томіленко опублікував у Facebook пост, у якому закликав депутатів утриматися від повчань журналістів.

15 серпня Міжнародна і Європейська федерації журналістів (МФЖ, ЄФЖ) та міжнародна організація зі штаб-квартирою в США Комітет захисту журналістів (КЗЖ) оприлюднили заяви, у яких виступили на захист Сергія Томіленка від критики Дмитра Тимчука, а також на підтримку інтернет-видання «Страна.ua». У заяві пана Тимчука вони вбачали тиск на голову НСЖУ.

Реакцією на заяву Тимчука мало би бути з боку НСЖУ чесна внутрішня розмова з приводу цієї ситуації, а не істеричний крик на адресу міжнародної спільноти – таку думку висловив медіаексперт Роман Вибрановський, коментуючи «Детектору медіа» заяву Тимчука  і реакцію на це очільника НСЖУ Сергія Томіленка і деяких міжнародних організацій, які вбачають в заяві пана Тимчука тиск на пана Томіленка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду