Роман Сущенко написав листа журналістам «Укрінформу»

Роман Сущенко написав листа журналістам «Укрінформу»

12 Серпня 2017
2021

Роман Сущенко написав листа журналістам «Укрінформу»

2021
Журналіст «Укрінформу» Роман Сущенко, якого незаконно утримують за гратами в Москві майже рік, передав лист своїм колегам.
Роман Сущенко написав листа журналістам «Укрінформу»
Роман Сущенко написав листа журналістам «Укрінформу»

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Пишаюся, що є одним із вас. Відчуваю, що попри пору відпусток десятки листів із щирою підтримкою – в дорозі. Спасибі вам за людську теплоту, небайдужість, співучасть і допомогу родині. Попереду місяці очікування та невизначеності. Влаштовую нехитре дозвілля», - написав Роман Сущенко.

Він зазначив, що змінив ««пельменний гумор» ("Шоу уральских пельменей» - гумористична програма на російському ТБ - ред.), людожерські ток-шоу, безперервні поліцейські серіали на фоні сталого формування культу» - на читання книжок й малювання.

За словами Романа Сущенка, креативні вправи з олівцем, кульковою ручкою – справжня психотерапія (нещодавно він переслав родині другий свій малюнок в ув’язненні – міський пейзаж Женеви). Серед книжкових очікувань ув’язненого - книга ізраїльського історика Юваля Ноя Харарі «Homo Deus: коротка історія майбутнього».

Раніше адвокат ув'язненого у Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що його підзахисному надано дозвіл на побачення з дружиною й дочкою, а також право на ще один дзвінок - сину.

Як повідомляв «Детектор Медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Адвокат журналіста Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2021
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду