На Житомирщині побили журналістів газети «Эхо»

На Житомирщині побили журналістів газети «Эхо»

21 Липня 2017
2848

На Житомирщині побили журналістів газети «Эхо»

2848
У ході проведення журналістського розслідування про підопічну Радомишльського психоневрологічного інтернату було побито журналістів житомирської обласної суспільно-ділової газети «Эхо»
На Житомирщині побили журналістів газети «Эхо»
На Житомирщині побили журналістів газети «Эхо»

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України з посиланням на лист від головного редактора видання Володимира Яцкевича.

Повідомляється, що до редакції надійшла інформація про  незаконне утримання підопічної Ірини Бойчук у рідної сестри колишнього директора інтернату О. Ігнатової у якості хатньої робітниці у жорстоких умовах.

«Що залишалося нам робити в редакції? Священний журналістський обов'язок велить одне: негайно виїхати на місце і захистити нещасну підопічну-сироту. Що ми й зробили. Без попередження в.о. директора інтернату С. Охотенко (родичка колишньої керівниці, – ред..)… Та й, врешті, згідно із законом, маємо повне право на власне журналістське розслідування», – ідеться в повідомленні від редакції.

Розслідуванням зайсалися спецкор редакції Світлана Михальова, кореспондент «КП в Україні» Тетяна Козак і телеоператор. Зазначено, що факт підтвердився. Пані Бойчук застали по суті в рабстві, про що вона й сама зізналася на камеру.

«А далі... А далі відбулося просто дике, непередбачуване. По сигналу сусідки-наглядачки, на місце події прибули сама в.о. директора інтернату С. Охотенко і (як він відрекомендувався, її чоловіком) О. Токар. Останній, не довго думаючи, почав жорстоко розправлятися з журналістами. Побив їх, зокрема довелося навіть викликати «швидку» для Т. Кодак, і заявив, що вони тут господарі і робитимуть що захочуть…

Факт побиття журналістів було зафіксовано місцевою поліцією на чолі з її очільником Д. Нікурадзе і підтверджено лікарями», – повідомляє газета «Эхо».

Розпочато кримінальне провадження.

Відповідне звернення газета направила в НСЖУ, міжнародних правозахисних журналістських організацій, Президента України, Генпрокурора.

Нагадаємо, у березні у житомирській ветеранській організації напали на журналіста каналу «24» Олександра Крижанівського.Побиття він називає атком залякування.

10 червня близько опівночі невідомі жорстоко побили відеооператора видання «20 хвилин Житомир» Руслана Мороза поряд з його помешканням. Причиною нападу могла стати професійна діяльність. 

Фото: Житомир.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2848
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду