Ребека Хармс закликає Україну довести до кінця розслідування вбивства Шеремета

Ребека Хармс закликає Україну довести до кінця розслідування вбивства Шеремета

19 Липня 2017
940

Ребека Хармс закликає Україну довести до кінця розслідування вбивства Шеремета

940
Депутат Європарламенту Ребека Хармс закликає владу України виконати свою обіцянку і довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета
Ребека Хармс закликає Україну довести до кінця розслідування вбивства Шеремета
Ребека Хармс закликає Україну довести до кінця розслідування вбивства Шеремета

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Українська влада має виконати свої обіцянки, знайти і віддати під суд усіх осіб, винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета», – сказала німецький політик.

Її серйозно занепокоїли висновки недавньої спеціальної доповіді Комітету із захисту журналістів про те, що розслідування у справі Шеремета стоїть на місці. За її словами, це наводить на думку про «відсутність політичної волі, тиск на слідство і серйозні провали в офіційному розслідуванні». Ці проблеми мають бути вирішені, наголошує Хармс.  

Вона вітає те, що президент Петро Порошенко пообіцяв особисто сприяти розслідуванню і запросити іноземних експертів на допомогу. Євродепутат сподівається, що партнери України, включаючи Європейський Союз, зможуть надати будь-яку фінансову і технічну допомогу, яка дала б змогу провести незалежне розслідування.

Пані Хармс зазначила, що українська влада досягла останнім часом прогресу в проведенні деяких реформ у сфері засобів масової інформації, включаючи створення громадського мовлення, що сприяє прозорості у сфері власності ЗМІ. Проте, наголошує вона, Україні потрібна ефективна система захисту журналістів від насильства і вбивства, що не повинні залишатися безкарними.

Зазначимо, генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті вимагає знайти убивць журналіста Павла Шеремета.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

На фото - Ребека Хармс

Фото: DELFI EN

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
12.07.2017 20:16
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 450
12.07.2017 13:00
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
1 972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду