Газеті «Донбасс» виповнилося сто років

Газеті «Донбасс» виповнилося сто років

17 Липня 2017
1952

Газеті «Донбасс» виповнилося сто років

1952
У 2014 році головреда захопили у полон бойовики, редакцію розгромили, газета припиняла вихід, але згодом зуміла відновитися
Газеті «Донбасс» виповнилося сто років
Газеті «Донбасс» виповнилося сто років

Газета «Донбасс», яка до початку війни на Сході була найтиражнішим обласним виданням на Донеччині, у липні відзначає своє 100-річчя.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.   

Багато років газету очолює секретар Національної спілки журналістів України Олександр Бриж. У 2014 році у зв’язку з захопленням Донецька терористами газета змушена була тимчасово припинити вихід. Олександра Брижа разом із колегою – редактором «Вечернего Донецка» Леонідом Лапою бойовики захопили у полон та вимагали працювати на самопроголошену «ДНР». Редакцію розгромили, а співробітники виїхали в різні регіони України. Але газета змогла відновити вихід, зараз редакція працює дистанційно, хоча із чисельного штату лишилося всього кілька осіб.

Нині «Донбасс» перереєстрований у Черкасах, проте поширюється на підпорядкованій Україні території Донецької області. І вже на нову адресу приходять вдячні листи від читачів, із якими редакція намагається не втрачати зв’язку.

«Більшість читачів у листах дякують, що підтримуємо їх своїми публікаціями, і висловлюють побажання більше писати не про війну, а про мир. Люди чекають хороших новин, хоч їх і небагато»,– розповідав свого часу у інтерв′ю спілчанському журналу головний редактор «Донбасса» Олександр Бриж.

«Те, що газета змогла вистояти і не зникнути після тих випробувань, які випали на її долю, говорить про неабияку мужність і професіоналізм як керівництва видання, так і всього редакційного колективу, який не пішов на службу проросійським окупантам, – говорить голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Тому НСЖУ щиро вітає колег зі 100-річчям видання і бажає ще не одну сотню років залишатися популярним і потрібним аудиторії».

Довідково:

Газета «Известия Юзовского Совета Рабочих и Солдатских депутатов», яка виходила тричі на тиждень, була заснована в липні 1917 року. Перший номер вийшов 15 липня.  Це видання було першим попередником газети «Социалистический Донбасс». Кілька разів газета міняла свою спрямованість, змінювалися назви. Останню таку зміну видання пережило в 1991 році. На той час єдиним засновником газети був обком КПУ. Із серпня 1991 року газета носить назву «Донбасс», її законним засновником є трудовий колектив редакції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1952
Читайте також
02.07.2017 17:00
Радослава Кабачій (Чекмишева)
«Детектор медіа»
4 274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду