Апеляційний суд відмовився вшестеро збільшити заставу за головреда «Страни.ua»

Апеляційний суд відмовився вшестеро збільшити заставу за головреда «Страни.ua»

14 Липня 2017
1132

Апеляційний суд відмовився вшестеро збільшити заставу за головреда «Страни.ua»

1132
Суд не погодився з вимогою столичної прокуратури
Апеляційний суд відмовився вшестеро збільшити заставу за головреда «Страни.ua»
Апеляційний суд відмовився вшестеро збільшити заставу за головреда «Страни.ua»

Київський Апеляційний суд відмовився збільшити заставу за головреда інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву з 544 тис. грн до 3 млн 200 тисяч.

Про це повідомила ТСН із посиланням на адвоката Гужви Олену Лукаш.

«Щойно Апеляційний суд міста Києва, розглянувши апеляційні скарги прокуратури і захисту Ігоря Гужви, ухвалив рішення суду першої інстанції залишити в силі і сомалійські вимоги прокуратури про заставу в 3 млн 200 тисяч залишити без задоволення», - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Як писав «Детектор медіа», увечері 22 червня в редакції інтернет-видання «Страна.ua» відбувся обшук із затриманням головного редактора видання Ігоря Гужви. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що головреда затримано за підозрою у вимаганні й отриманні 10 тисяч доларів в одного з політиків. Пан Гужва заявив, що правоохоронці надали постанову суду про обшук у справі про нібито вимагання грошей у народного депутата Дмитра Лінька з фракції Радикальної партії і назвав обшук у редакції «Страни.ua» та його затримання «спланованою провокацією».

У Генпрокуратурі повідомили, що пана Гужву затримано 22 червня після передачі грошових коштів у розмірі $10 тис. за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Його затримали слідчі Головного управління Національної поліції в місті Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва. Згодом ГПУ опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання «Страна.ua».

23 червня Ігорю Гужві було вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внести 544 тис. гривень застави. Раніше прокуратура просила суд призначити заставу у сумі 3 млн.гривень.

26 червня за Ігоря Гужву була внесена його заступницею Світланою Крюковою застава у розмірі 544 тис. грн. 27 червня головреда «Страна.UA» випустили із СІЗО.

4 липня Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляційної скарги столичної прокуратури на запобіжний захід керівнику інтернет-видання «Страна.ua» Ігорю Гужві на 10:00 14 липня. Прокуратура вимагала підвищення розміру застави до 3,2 млн грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1132
Читайте також
27.06.2017 17:56
Отар Довженко
1 095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду