Російські журналістка і музикант присвятили Олегу Сенцову кліп (ВІДЕО)

Російські журналістка і музикант присвятили Олегу Сенцову кліп (ВІДЕО)

13 Липня 2017
1190

Російські журналістка і музикант присвятили Олегу Сенцову кліп (ВІДЕО)

1190
Зйомки проходили зокрема біля пам'ятника твору Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» і Центру академіка Сахарова
Російські журналістка і музикант присвятили Олегу Сенцову кліп (ВІДЕО)
Російські журналістка і музикант присвятили Олегу Сенцову кліп (ВІДЕО)

Вікторія Леся, журналістка, яка проживає в Москві і висвітлює акції опозиційних активістів, разом із російським музикантом зняли кліп, присвячений українському політв'язню з Криму Олегу Сенцову.

Про це повідомили Крим.Реалії. 

За словами Вікторії, знімали один день, поспішаючи, щоб не вхопила поліція.

Кліп складається з фотографій, на яких журналістка тримає різні плакати з цитатами на підтримку Сенцова.

«Олег – людина мистецтва, тому хотілося розширити коло творчої підтримки. Побувавши на концерті групи #Springson і почувши пісню «Південь без ознак Півночі», засоціювала її з Олегом, він зараз на півночі і на нього чекає шлях на південь, додому. Гасла про честь і гідність, про боротьбу і нонконформізм. Це те, що відрізняє Сенцова як людину. Я обрала фрази Стендаля і Кеннеді як головні, там також є фраза Олега Сенцова про «суд», який його судив», – розповіла співаторка ролика.

Кліп знімали в декількох місцях Москви, в тому числі біля пам'ятника твору Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита».

«Це один з улюблених творів Олега, який він цитував в ході процесу. Саме тому було обрано точку і біля Сахаровського центру, як місця, де збирається творча і вільна громадськість Росії. Академік Сахаров – символ того, що не відбулося у Росії – свободи. Ну, і коли ми тримаємо плакат «Свободу Олегу Сенцову», за нашою спиною фрагмент Берлінської стіни – символ падіння темного минулого і погляду в новий світ. Там все символічно, ніяких випадкових місць немає», – зазначила Вікторія.

Видання нагадує, що московські опозиційні активісти регулярно виходять на мирні пікети і акції з вимогами звільнення політв'язнів, припинення російської агресії щодо України, деокупацію Криму. Активісти Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18»: назва апелює до дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року.

Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в анексованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 13 липня українському режисеру Олегу Сенцову, засудженому в Росії до 20 років за гратами, виповнюється 41 рік. Президент України Петро Порошенко через дипломатів передав йому книгу Андрія Сахарова «Спогади».

Президент Європейської ради Дональд Туск закликав Кремль звільнити незаконно ув’язнених українців. Дональд Туск також передав через ЗМІ Олегу Сенцову привітання із днем народження.

В Одесі 13 липня показують фільм «Процес: російська держава проти Олега Сенцова» та проведуть акцію «Напиши побажання»

У Києві на оглядовому майданчику в Маріїнському парку активісти збираються, щоб зачитати привітання ув'язненому режисерові, пригостити охочих іменинним тортом і підписати Олегу Сенцову вітальні листівки.
Фото: Сергій Нужненко, Радіо Свобода
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1190
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду