Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах

Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах

12 Липня 2017
865

Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах

865
Народні обранці не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави
Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах
Турчинов звинуватив нардепів у співучасті в кіберзлочинах

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов назвав українських парламентарів співучасниками кіберзлочинів проти власної країни.

Про це він сказав у своєму коментарі, повідомила прес-служба РНБО.

У вівторок, 11 липня, проект закону «Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» навіть не був включений до порядку денного, наголосив секретар РНБО.

«Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави», – сказав Турчинов. Депутати, які «не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України», - резюмував Олександр Турчинов.

Він також нагадав, що наступного тижня парламентарі планують роз'їхатись на відпочинок до середини вересня, «залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій».

За словами пана Турчинова, у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні Закон 2126а «Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки», який вже декілька місяців перебуває у ВРУ.

Секретар Радбезу нагадав, що багато підприємств та організацій ще досі не оговтались від масштабної кібератаки 27 червня.

«Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів», - підкреслив Олександр Турчинов, додавши, що кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України на 10 липня отримав близько 3 тис повідомлень від фізичних і юридичних осіб про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником Petya.A. 
За словами заступника начальника департаменту кіберполіції Геннадія Дубка, розслідуванням цих інцидентів цілодобово займається окрема група українських та іноземних фахівців.
Фото: Кореспондент.net
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
865
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду