НСЖУ вимагає від Міноборони взяти відповідальність за лікування пораненого криворізького оператора

НСЖУ вимагає від Міноборони взяти відповідальність за лікування пораненого криворізького оператора

12 Липня 2017
1261

НСЖУ вимагає від Міноборони взяти відповідальність за лікування пораненого криворізького оператора

1261
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагає від керівництва Міністерства оборони взяти на повне забезпечення лікування та реабілітацію оператора інформаційного каналу «Перший Криворізький» В’ячеслава Волка, який 6 липня під час військових навчань зазнав вогнепального поранення та знаходиться у важкому стані в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова
НСЖУ вимагає від Міноборони взяти відповідальність за лікування пораненого криворізького оператора
НСЖУ вимагає від Міноборони взяти відповідальність за лікування пораненого криворізького оператора

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Голова НСЖУ наголошує, що саме військові, які запланували проведення спеціальних навчань, мають взяти відповідальність і за лікування, і за реабілітацію пораненого журналіста: «Не було би навчань, не було би і трагедії».

Дружина пораненого оператора Інна Волк повідомила НСЖУ, що родина потребує допомоги через втрату чоловіком працездатності. Також перед родиною не взяті зобов’язання щодо фінансування лікування та реабілітації чоловіка.

Також, як повідомляє НСЖУ, в перший день після інциденту підозрюваний передав у лікарню 8 тис грн. для допомоги В’ячеславу Волку. Кошти надали друзі та знайомі,  а також колеги.

«Ці гроші одразу пішли на закупівлю необхідних медпрепаратів. У нас є усі необхідні документи, що це підтверджують», – зазначила головний редактор «Першого криворізького» Софія Скиба.

Крім того, криворізька міська лікарня також надавала кошти на лікування з «Фонду допомоги постраждалим в АТО».

Нагадаємо, 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Редакція інформаційного порталу «Перший Криворізький» одразу звернулася із відкритим листом до представників Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, представників влади Кривого Рогу та Дніпропетровської області з вимогами провести прес-конференцію за участі усіх відомств, причетних до проведення навчань, на яких постраждав їх колега.

7 липня стало відомо, що підозрюваного затримано. Волонтеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років. 9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, який був відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував волонтер, що поцілив у оператора Волка, не була запланована.

Головний редактор інформаційного порталу «Перший Криворізький» Софія Скиба наголошує на важливості привернути увагу до слідства. Вона вважає, що поранення пана Волка сталося через службову недбалість військових.

10 липня оператора перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова. Лікарі потребують допомоги київських колег.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду