Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А

Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А

10 Липня 2017
1126

Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А

1126
Об’єктом атаки може стати Linux Platform, яким користується більшість підприємств державного і банківського українського сектору
Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А
Фахівці попереджають про можливість нової атаки вірусу Petya.А

Упродовж тижня-двох в Україні можлива нова кібератака, спрямована на Linux Platform, яким користується більшість підприємств державного і банківського українського сектору.

Про це заявив заступник голови правління ПАТ КБ «Приватбанк» Олександр Дрелінг під час круглого столу «Наймасштабніша кібератака на український бізнес: як захиститись?», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Є навіть висновки лабораторій, які розклали вірус Petya.А на складові, вони показують, що це була тільки підготовка. Вірус включає три складові - шифрування симетричними ключами, що унеможливлює розшифрування. По-друге - там є спеціальний агент, який краде логіни, паролі всіх структур навколо зараженого елементу. Третє - створюють технічні «дірочки» для наступної атаки. Це досить складний і професійний вірус, і ми очікуємо через тиждень-два нових атак. На жаль, це будуть атаки, які налаштовані під Linux Platform, а це 70% нашого ринку - і банківського, і державного», - сказав Дрелінг.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у компанії-розробнику M.E.Doc заявили про створення безпечного оновлення із посиленим захистом від вірусу-блокувальника.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1126
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду