НСЖУ вимагає реакції керівництва МВС на побиття журналістів «1+1» на Донеччині

НСЖУ вимагає реакції керівництва МВС на побиття журналістів «1+1» на Донеччині

8 Липня 2017
1111

НСЖУ вимагає реакції керівництва МВС на побиття журналістів «1+1» на Донеччині

1111
Національна спілка журналістів України (НСЖУ) вимагає оперативної та належної реакції керівництва МВС на інцидент з побиттям знімальної групи телеканалу «1+1», що трапився у Донецькій області.
НСЖУ вимагає реакції керівництва МВС на побиття журналістів «1+1» на Донеччині
НСЖУ вимагає реакції керівництва МВС на побиття журналістів «1+1» на Донеччині

Про це йдеться у Facebook голови НСЖУ Сергія Томіленка.

«Ганебна поведінка поліцейських на блокпосту біля Мар'їнки та спроба управління Нацполіції в Донецькій області перекрутити інформацію щодо інциденту - є проявами дикунства. Поки що у ситуації з побиттям авторитетної фронтової журналістки Наталії Нагорної Нацполіція демонструє традиційну міліцейську "солідарність" з тими, хто застосовує грубу силу до журналістів», - зазначає НСЖУ.

Спілка вимагає внесення інформації про інцидент до Єдиного реєстру досудових розслідувань (за перевищення влади та перешкоджання журналістській діяльності) та відсторонення поліцейських на час розслідування їх дій.

НСЖУ звертає увагу, що силовики і досі належно не розслідували жодної справи щодо порушень прав журналістів та досі не відмежувалися від жодного поліцейського, який перешкоджав професійній журналістській діяльності.

Нагадаємо, в четвер, 6 липня, поліція Донеччини заявила наступне: «Керівництво Головного управління Нацполіції в Донецькій області ініціювало службову перевірку за фактом конфліктної ситуації, яка мала місце сьогодні, 6 липня, близько 10.00 між поліцейськими, які несуть службу на стоп-контролі, та знімальною групою одного з центральних телеканалів... У ході перевірки документів у поліцейських виникли питання до учасників знімальної групи, але останні відмовились проходити стандартну процедуру перевірки, через що і сталася конфліктна ситуація». 

Речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив «Українській правді», що йдеться про знімальну групу телеканалу «1+1». За його словами, інцидент стався через те, що знімальна група мала дозвіл на зйомку в зоні АТО, але не мала – на зйомку прифронтового блокпосту.

Натомість спеціальна кореспондентка новин Наталія Нагорна, яка була у складі знімальної групи, розповіла «Детектору медіа», що причиною конфлікту знімальної групи «1+1» на КПП поблизу Мар’їнки була не відмова журналістів показати документи, а їх намір зафіксувати правопорушення, яке здійснювали люди у поліцейській формі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду