Журналіст Максим Требухов скаржиться на відсутність реакції правоохоронців після нападу на нього поліцейських - НСЖУ

Журналіст Максим Требухов скаржиться на відсутність реакції правоохоронців після нападу на нього поліцейських - НСЖУ

1 Липня 2017
2391

Журналіст Максим Требухов скаржиться на відсутність реакції правоохоронців після нападу на нього поліцейських - НСЖУ

2391
Постраждалий від рук поліцейських у центрі Києва фотокореспондент видання LB.ua Максим Требухов заявляє, що поки що не отримував ніяких повідомлень щодо розгляду його заяви до поліції.
Журналіст Максим Требухов скаржиться на відсутність реакції правоохоронців після нападу на нього поліцейських - НСЖУ
Журналіст Максим Требухов скаржиться на відсутність реакції правоохоронців після нападу на нього поліцейських - НСЖУ

Про це журналіст повідомив Національну спілку журналістів України (НСЖУ).

За його словами, що 18 червня, у день проведення Маршу рівності на нього напали двоє правоохоронців. Він ішов тротуаром у бік бульвару Шевченка повз червоний корпус університету разом з парамедиком Червоного Хреста.

«Навпроти жовтого корпусу ми помітили, як копи намагаються когось затримати. Підняв камеру, щоб зняти це. В цей момент до мене підбіг представник поліції без розпізнавальних знаків, без жетона, без маркерів, у захисному спорядженні і шоломі і почав заважати мені знімати», – розповів Максим Требухов.

За словами фотокореспондента, співробітник поліції намагався відібрати у нього камеру.

«На моє зауваження, що я журналіст - а моє посвідчення висіло на шиї - і нагадування, що його дії є порушенням ст. 171 КК, він почав бити по камері і намагався її відібрати. Я взяв у руки посвідчення, показував їм, що я журналіст, і тримав камеру, щоб її не вирвали. Інший представник поліції (в цей час) завдав кількох ударів по корпусу», –  розповів він.

Відтоді минуло вже два тижні, але поки що жодної реакції від правоохоронців на ситуацію не було.

«Коли сталася ця ситуація, мене тоді просто заблокували, а як тільки вдалося вибратися, підійшли двоє поліцейських, представилися працівниками відділу комунікацій нової поліції. Запропонували написати заяву, але виявилося, що в них не було бланків. Я викликав патрульну поліцію, написав заяву на ім¢я керівника Шевченківського відділу поліції. Щоправда і в патруля не було бланків, я писав на звичайному білому аркуші в довільній формі. Пізніше, коли колеги з видання цікавилися долею цієї заяви, з’ясувалося, що її передали в Генеральну прокуратуру. Але ні на мене, ні на свідка, з яким я зв¢язувався, з прокуратури ніхто не виходив, – розповів у коментарі НСЖУ Максим Требухов.

Зараз спільно з юристами видання фотокор готує запит до прокуратури щодо того, в якій стадії перебуває ця справа.

Нагадаємо, фотокореспондент видання LB.ua Максим Требухов повідомив про перешкоджання діяльності поліцейськими після Маршу рівності, який відбувся у Києві 18 червня. За словами фотокореспондента, співробітник поліції намагався відібрати у нього камеру.  LB.ua. повідомляє, що пан Требухов також отримав від поліцейських кілька ударів ногами. Фотокор викликав поліцейських та написав заяву. Зазначено, що «безпосередньо в нападі на журналіста брали участь двоє поліцейських, інші заблокували підходи до нього і не намагалися зупинити дії своїх колег».

Максим Требухов неодноразово страждав від нападів під час виконання своїх професійних обов’язків - зокрема, від дій правоохоронців. Про побиття його «тітушками» під час подій Євромайдану у столиці було опубліковано журналістське розслідування на сайті «Українська правда» «З тітушок в армію ДНР. Справа про побиття фотокора». Розслідування було проведено в рамках кампанії НСЖУ по боротьбі з безкарністю за підтримки Міжнародної федерації журналістів. 

На фото – поліцейський, який перешкоджав зйомці

Фото:  LB.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду