Львівські журналісти в суді переграли професорку права

Львівські журналісти в суді переграли професорку права

30 Червня 2017
1576

Львівські журналісти в суді переграли професорку права

1576
Апеляційний суд поставив крапку в процесі, який тривав майже два роки
Львівські журналісти в суді переграли професорку права
Львівські журналісти в суді переграли професорку права

Журналісти ТзОВ «Агенція регіональної інформації та аналітики «Гал-інфо» та редактор правозахисного сайту «Правком» Віктор Корнієнко виграли апеляційний суд проти професорки права ЛНУ імені Івана Франка, доктора юридичних наук Людмили Луць.

Про це повідомляє Гал-інфо.  

Апеляційний суд Львівської області виніс рішення на користь журналістів після завершення розгляду апеляційної скарги представника ТзОВ «Агенція регіональної інформації та аналітики «Гал-інфо» Володимира Клонцака на рішення Шевченківського районного суду Львова від 25 листопада 2016 року.

Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області вирішила цю апеляційну скаргу задовольнити, рішення Шевченківського райсуду Львова скасувати та відмовити в задоволенні позову Луць Людмили Андріїни  до журналіста Віктора Коргієнка та ТзОВ «Агенція регіональної інформації та аналітики «Гал-інфо».

Позов до журналістів «про захист честі та гідності, ділової репутації і стягнення моральної шкоди» - завідувач кафедрою теорії та філософії права Людмила Луць подала після того, як на сайтах ЛОО НСЖУ  та «Гал-інфо» з’явився відкритий лист редактора правозахисного сайту «Правком» Віктора Корнієнка до Генпрокурора Віталія Яреми. У позові вимагалося зокрема стягнути з автора публікації 60 000 грн за моральну шкоду. Згодом сума зросла до 110 тис. грн.

До слова, Людмилі Луць два роки тому секретаріатом Львівської облорганізації НСЖУ було присвоєно антизвання «Ворог преси» на Львівщині.

Суддя Шевченківського райсуду Львова Валентина Свірідова ухвалила рішення на користь Людмили Луць. Однак, попри низку обставин, зокрема укладення одним із керівників Львівської організації НСЖУ з Людмилою Луць мирової угоди, зрештою журналісти виграли судовий процес.

Нагадаємо, 21 червня Шевченківський районний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову Анатолія Шарія до «Детектора медіа» та його автора Богдана Логвиненка про захист честі, гідності та ділової репутації.

Як повідомляв «Детектор Медіа», у підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму 5 липня відбудеться розгляд апеляції захисту на постанову Алуштинського міського суду про продовження варти на шість місяців редактору видання «Твоя Газета» Олексію Назимову.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1576
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду