Семена повідомляє, що суд в Криму затягує його справу

Семена повідомляє, що суд в Криму затягує його справу

29 Червня 2017
961

Семена повідомляє, що суд в Криму затягує його справу

961
Кримський журналіст Микола Семена, якого звинувачують у закликах до «порушення територіальної цілісності» Росії заявив, що суд в анексованому Криму затягує його справу
Семена повідомляє, що суд в Криму затягує його справу
Семена повідомляє, що суд в Криму затягує його справу

Про це він розповів у ефірі «Радіо "Крим.Реалії"».

«Процес по розгляду моєї справи ніяк не дійде до стадії подання доказів захисту і все ще триває розгляд доказів обвинувачення. Суд не надто поспішає, призначає засідання приблизно раз у два тижні», – сказав журналіст.

Пан Семена також повідомив, що для нього дуже важлива моральна підтримка з боку колег і правозахисників. Зокрема, журналіст подякував правозахисній організації «Меморіал», де кримінальну справу проти журналіста недавно визнали політично мотивованою.

«Я не припускав, що настільки авторитетна правозахисна організація цікавиться моєю справою і, більш того, знає її в досить докладному вигляді. Раніше з оголошенням про незаконне і політично вмотивоване кримінальне переслідування у цій справі мене підтримали 27 міжнародних правозахисних організацій, що було для мене великою підтримкою», – розповів Семена.

Сам журналіст звинувачення російського слідства відкидає і пояснює, що зараз підконтрольна Кремлю влада Криму «видавлює» незалежних журналістів з півострова.

«Сьогодні журналістська спільнота Криму абсолютно іншої якості. Ті журналісти, які дійсно були професійними, які дотримувалися всіх норм журналістської діяльності, вони видавлені з Криму, всім довелося виїхати, за винятком тих, на кого наклали підписку про невиїзд. Залишилися тільки ті журналісти, які пішли служити новому режиму, а там зовсім інші моральні якості», – сказав він.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу протии позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.  

20 січня 2017 року в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою “Блокада – необхідний перший крок до звільненняКриму”, в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії». Адвокат журналіста Еміль Курбедінов заявив, що здійснена ФСБ експертиза абсолютно необ'єктивна і не відповідає дійсності.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вимагає від Росії припинити переслідування журналістів в окупованому Криму.

Адвокат українського журналіста Миколи Семени Еміль Курбедінов сказав, що сподівається на умовний термін для свого підзахисного в підконтрольному Росії суді в окупованому Криму. Сторона захисту у справі готує матеріали для позову до Європейського суду з прав людини.

14 червня суд в анексованому Криму переніс засідання у справі журналіста Миколи Семени через неявку перекладача з української на російську мову з боку звинувачення на 21 червня.

21 червня не відбулося судове засідання у справі кримського журналіста Миколи Семени через неявку свідка – експерта ФСБ Росії.

На фото - Микола Семена

Фото: hromadske.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду