Суд по Насірову проходитиме частково за зачиненими дверима

Суд по Насірову проходитиме частково за зачиненими дверима

26 Червня 2017
1265

Суд по Насірову проходитиме частково за зачиненими дверима

1265
Журналістів не пустять послухати виступи адвокатів, у яких йтиметься про медичну таємницю щодо стану здоров'я їх підзахисного
Суд по Насірову проходитиме частково за зачиненими дверима
Суд по Насірову проходитиме частково за зачиненими дверима

Клопотання щодо продовження покладених обов'язків на тимчасово відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова Солом'янський районний суд Києва розглядатиме частково в закритому режимі.

Таке рішення у понеділок, 26 червня, ухвалив суддя Тарас Оксюта, повідомляє кореспондент Української правди.

Засідання буде закритим для преси під час виступів захисників Насірова, у яких йтиме мова про медичну таємницю щодо стану здоров'я їх підзахисного.

Клопотання про розгляд справи в закритому режимі у ході судового засідання подав адвокат Насірова Олександр Лисак.

«Будуть досліджуватися документи, які містять медичну таємницю нашого підзахисного. Такі відомості можуть бути оголошені лише з дозволу нашого підзахисного, такого дозволу немає», – пояснив Лисак.

Обвинувачення заперечувало проти затвердження такої ухвали.

«Адвокати можуть його (діагноз – ред.) не називати. За умов нерозкриття діагнозу ані стороною захисту, ані стороною обвинувачення ми можемо надалі продовжувати судове засідання. Рішення приймають у нарадчій кімнаті, всі документи можна надати судді, де він їх вивчить», – сказав прокурор Андрій Перов.

26 червня суд розглядає клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження Роману Насірову запобіжного заходу.

Як відомо, 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн гривень. Рідні внесли заставу, і увечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО.

Насірова підозрюють в тому, що він у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

Як повідомляв «Детектор Медіа», відсторонений від виконання своїх обов’язків за рішенням Кабміну голова Державної фіскальної служби Роман Насіров заперечував, що робив спільну фотографію із співкамерниками перед звільненням із СІЗО. «У мене сьогодні вже запитували про якусь фотографію, яку я навіть не бачив, але фотоапарата в нас у камері точно не було. Я думаю, що це якась фотожаба чи фотомонтаж», - заявив він журналістам після допиту у Національному антикорупційному бюро.

На фото: Насіров у залі суду 26 червня

Фото: УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду