Суд у Криму скасував постанову про обмеження термінів ознайомлення зі справою журналіста Назімова

Суд у Криму скасував постанову про обмеження термінів ознайомлення зі справою журналіста Назімова

20 Червня 2017
910

Суд у Криму скасував постанову про обмеження термінів ознайомлення зі справою журналіста Назімова

910
19 червня підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму скасував постанову Алуштинського міського суду про обмеження термінів ознайомлення зі справою алуштинського редактора видання «Твоя Газета» Олексія Назімова
Суд у Криму скасував постанову про обмеження термінів ознайомлення зі справою журналіста Назімова
Суд у Криму скасував постанову про обмеження термінів ознайомлення зі справою журналіста Назімова

Про це повідомляє сайт «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката редактора Олексія Ладіна.

«14 квітня 2017 року суддя Алуштинського міського суду Ващенко, яка наразі вже почала розглядати справу по суті, задовольнила клопотання слідчого, винесла постанову про обмеження термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи Назімова. Постанова ця була необґрунтована і незаконна, про що була подана апеляційна скарга до Верховного суду. І ось сьогодні Верховний суд Криму почув наші доводи», – розповів він.

За словами пана Ладіна, зараз єдиним законним варіантом розвитку подій буде направлення суддею матеріалів справи назад до прокуратури для відновлення права на захист і для ознайомлення пана Назімова з матеріалами.

Нагадаємо, Назімова та алуштинського депутата Павла Степанченка затримали у Криму 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації. Російське слідство в Криму звинувачує чоловіків у співучасті. Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту. На початку квітні за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

3 квітня в Алуштинському міському суді розглядалася справа головного редактора інтернет-видання «Твоя газета» Назімова. Суд задовольнив клопотання російського слідчого і продовжив термін тримання під вартою редактору і депутату. 

23 травня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму відхилив апеляційну скаргу адвоката редактора на продовження йому терміну утримання під вартою.

2 червня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд подовжив на півроку термін утримання під вартою редактору видання «Твоя Газета» Олексію Назимову і алуштинському депутату Павлу Степанченко.

На фото - Олексій Назімов

Фото: «Крим.Реалії» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
910
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду