Слідчі допитали «журналіста», який здійснив напад на Осмаєва та Окуєву (ДОПОВНЕНО)

Слідчі допитали «журналіста», який здійснив напад на Осмаєва та Окуєву (ДОПОВНЕНО)

19 Червня 2017
2844

Слідчі допитали «журналіста», який здійснив напад на Осмаєва та Окуєву (ДОПОВНЕНО)

2844
Слідчі поліції вже допитали зловмисника, який підозрюється у нападі на екс-бійця батальйону імені Дудаєва Адама Осмаєва
Слідчі допитали «журналіста», який здійснив напад на Осмаєва та Окуєву (ДОПОВНЕНО)
Слідчі допитали «журналіста», який здійснив напад на Осмаєва та Окуєву (ДОПОВНЕНО)

Про це «Громадському ТБ» повідомив речник МВС України Артем Шевченко.

Він зазначив, що допит вже відбувся.

За словами пана Шевченка, життю нападника нічого не загрожує, але його лікування ще не закінчилось.

В ефірі «112 Україна» пан Шевченко також повідомив, що, за даними МВС,  нападник раніше здійснив низку інших злочинів, у тому числі і за межами України.

«Є цілий ряд інших злочинів, зокрема слідство їх бачить, і зараз тривають активні дії з міжнародними партнерами для того, щоб мати можливість про це говорити більш-менш публічно і переконливо», – наголосив речник МВС.

На його думку, російський слід у справі нападу очевидний. Речник МВС нагадав, що для власної «легенди» підозрюваний використовував персональні дані людини, яка померла.

Нагадаємо, 1 червня у Києві на Подолі сталася стрілянина, в результаті події дві людини отримали вогнепальні поранення. Жертвою стрілянини виявився колишній громадянин РФ Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

За даними поліції, пан Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом з Le Monde в Києві на вулиці Кирилівській. Під час зустрічі «журналіст» дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив в груди Осмаєву, після чого його дружина з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника. 

Народний депутат («Народний фронт») Антон Геращенко заявляє, що чоловік, який представлявся французьким журналістом з Le Monde, є агентом російських спецслужб.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк заявив, що напад на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву спланований спецслужбами Росії та пов'язаний із вбивствами журналіста Павла Шеремета, екс-депутата РФ Дениса Вороненкова, а також замахом на народного депутата України Антона Геращенка.

На фото – документи псевдо-журналіста

Фото:  Facebook Антона Геращенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду