У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі

У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі

2 Червня 2017
959

У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі

959
Підконтрольний Кремлю Радянський мировий суд оштрафував на 2 тис руб (близько 920 гривень – ред.) кримського активіста Рустема Меннанова за пост в соціальній мережі, де він згадав Меджліс кримськотатарського народу.
У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі
У Криму майже на 1 тис гривень оштрафували активіста за згадку Меджлісу в соцмережі

Про це «Крим.Реаліі» повідомив юрист Меннанова Февзі Каракаш.

Правозахисник повідомив, що штраф був призначений без конфіскації пристрою, за допомогою якого була поширена інформація.

«Після початку суду мною було заявлено клопотання про припинення провадження у зв'язку з відсутністю складу порушення, суддя не взяв це до уваги. Друге клопотання про припинення справи у зв'язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності також не взяли до уваги», – прокоментував пан Каракаш.

Він зазначив, що до матеріал справи долучили скріншоти записів на сторінці в соцмережі Рустема Меннанова, які були після тієї публікації, за яку активіста притягли до відповідальності. За словами юриста, він заявив клопотання про вилучення матеріалів, суд його відхилив. Меннанов має намір оскаржити рішення суду.

Як нагадує «Крим.Реалії», кримськотатарського активіста Рустема Меннанова викликали 23 травня в Радянський РВВС в окукованому Криму через згадки Меджлісу в пості в соціальній мережі з поздоровленням лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з Днем народження. Активісту закидають адміністративне правопорушення відповідно до частини 2 статті 13.15 КоАП Росії – «Зловживання свободою масової інформації».

Нагадаємо, 26 січня у Бахчисараї було затримано адвоката Еміля Курбедінова, який захищає кримського журналіста Миколу Семену. В його будинку та офісі провели обшуки. Адвоката звинувачували «у поширенні екстремістських матеріалів» у соцмережі. Згодом його відпуситили та повернули техніку.

21 лютого у Київському райсуді Сімферополя, в окупованому Росією Криму, судили кримчанина Марлена Мустафаєва за публікації у «ВКонтакте» та Facebook у 2014 році.

У березні 2017 року кримськотатарського активіста Ремзі Бекірова заарештували на три доби за розміщення відео в соціальній мережі в 2009-2010 роках. Його звинувачують у «виробництві та розповсюдженні екстремістських матеріалів».

Правозахисники рекомендують кримським активістам перевіряти свої сторінки у соціальній мережі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду