Роману Сущенку дозволили поговорити з батьком по телефону

Роману Сущенку дозволили поговорити з батьком по телефону

30 Травня 2017
750

Роману Сущенку дозволили поговорити з батьком по телефону

750
Незаконно затриманий у Росії кореспондент «Укрінформу» Роман Сущенко вперше за вісім місяців арешту у московському СІЗО «Лефортово» поговорив по телефону з батьком.
Роману Сущенку дозволили поговорити з батьком по телефону
Роману Сущенку дозволили поговорити з батьком по телефону

Про це повідомила родина журналіста, передає «Укрінформ».

«Розмова тривала 10 хвилин. Нарешті вдалося почути рідний голос та впевнитися, що з ним все добре. Коротко поговорили про його стан, він передає всім великий привіт та дякує за підтримку», - розповів батько журналіста Володимир Сущенко.

За його словами, протягом останнього часу син відправив 20 листів, однак жоден з них не дійшов. Роман Сущенко повідомив, що багато читає, малює, намагається стежити за новинами, сподівається на повернення додому до родини в найближчому майбутньому.

Володимир Сущенко зазначив, що під час розмови почав розповідати про флешмоб на підтримку українського журналіста, який проходив у багатьох країнах світу 29 травня, однак адміністрація СІЗО на цьому моменті приглушила розмову на 30 секунд, після чого вона продовжилася.

«Сьогодні виповнюється рівно вісім місяців з дня затримання Романа, тому ця розмова була ніби ковтком свіжого повітря з рідної України», - сказав старший Сущенко.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

26 квітня Лефортовський районний суд Москви подовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку до 30 червня 2017 року.

18 травня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на рішення суду про продовження утримання під вартою до 30 червня його підзахисного Романа Сущенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
750
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду