Волинський журналіст отримав телефонний дзвінок зі словами Good bye

Волинський журналіст отримав телефонний дзвінок зі словами Good bye

25 Травня 2017
3261

Волинський журналіст отримав телефонний дзвінок зі словами Good bye

3261
22 травня журналіст інформаційного агентства «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Юрій Горбач отримав два підозрілі дзвінки, один з яких був зі словами: Good bye.
Волинський журналіст отримав телефонний дзвінок зі словами Good bye
Волинський журналіст отримав телефонний дзвінок зі словами Good bye

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

«Спочатку дзвінок із нібито київського номера (044) 592 14 53 тривалістю 11 секунд із яких 8 секунд тиші, а потім слова жіночим голосом Good bye. Коли передзвонюєш, то на проводі чути “невірно набраний номер”, що є досить цікаво. Через кілька годин дзвінок із російського номера +7 499 350 16 72, цього разу не підняв, бо не чув дзвінка», – розповів пан Горбач.

З його слів, у  мережі Інтернет є кілька згадок про такі дзвінки(http://zvonki.octo.net/number.aspx/6180110http://kruzhok.diary.ru/p182569504.htmhttp://zvonki.octo.net/number.aspx/4993501672) із різними версіями, але без остаточної відповіді хто і для чого телефонує.

Журналіст зазначив, що обидва дзвінки відбулися 22 травня з інтервалом у кілька годин.

«Більше схиляюся все ж до думки, що це просто якісь шахраї, бо вже неодноразово стикався із смс-повідомленнями і дзвінками від нібито працівників різних банків, які намагалися здобути персональну інформацію про банківські вклади. Тому схиляюся до думки, що ці дзвінки теж із цієї “парафії”. Сподіваюся, що це не пов'язано з журналістською діяльністю. Зараз намагаюся зрозуміти з якою метою і як технічно можуть проводитися такі дзвінки, тоді можна було б сказати щось конкретніше», – сказав він.

Журналіст не впевнений, чи наразі є сенс звертатися в поліцію: «Фактично ніяких погроз, в мене нічого не вкрали, не ошукали, тож поліція скаже, що немає складу правопорушення, а тому відмовить і відкритті кримінального провадження. А без кримінального провадження вони нічого не зможуть зробити, бо щоб щось з'ясувати треба інформація від оператора мобільного зв'язку, дозвіл на доступ до якої може надати суд в рамках досудового розслідування. Якщо будуть якісь додаткові факти або дзвінки повторяться, тоді буду вирішувати чи писати заяву».  

Нагадаємо, у квітні пан Горбач звернувся до суду із позовом проти Волинської обласної ради, яка відмовилася надавати інформацію про те, як її голова Ігор Палиця відвідує своє робоче місце.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду