Помер поет Борис Олійник

Помер поет Борис Олійник

30 Квітня 2017
1753

Помер поет Борис Олійник

1753
30 квітня на 82-му році життя помер український поет, перекладач, член НАНУ, голова Українського фонду культури, Герой України, почесний академік Академії мистецтв України Борис Олійник.
Помер поет Борис Олійник
Помер поет Борис Олійник

Про це повідомив журналіст Михайло Маслій, пише «Українська правда».

«30 квітня о 11 годині 45 хвилин на 82-му році життя після важкої і тривалої хвороби спочив у Бозі легендарний український поет Борис Олійник... Царство Небесне... Колись він сформулював своє життєве і мистецьке кредо: "Писати, як живеш, а жити, як пишеш».

Маслій також додав, що багатомільйонну любов українців поет заслужив саме за свою поезію: «Коли читаєш його «Парубоцьку баладу», «Стару пісню на новий мотив», «Ринг», «До проблеми: революція і митець», «А зрадник завше продає когось», відчуваєш почерк віртуоза слова найвищого ґатунку».

У творчому доробку Олійника – понад півсотні пісень у співавторстві з найвідомішими композиторами країни, каже Маслій: «Вони і досі звучать як пісенна класика – зразок найвишуканішого і наймелодійнішого слова».

Борис Олійник – відомий державний діяч: обирався депутатом Верховної Ради СРСР, УРСР, Верховної Ради України 1–4 скликань (1992–2006), з 5 липня 2010 року став головою Комітету з Національної премії України ім. Тараса Шевченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду