На Вінниччині вагітну журналістку виштовхали із засідання сесії

На Вінниччині вагітну журналістку виштовхали із засідання сесії

18 Квітня 2017
2195

На Вінниччині вагітну журналістку виштовхали із засідання сесії

2195
У селі Агрономічне (Вінницька область) журналістку газети «33 канал» Людмилу Поліщук не пустили на сесію сільради, штовхали та погрожували. За фактом перешкоджання журналістській діяльності відкрито кримінальне провадження
На Вінниччині вагітну журналістку виштовхали із засідання сесії
На Вінниччині вагітну журналістку виштовхали із засідання сесії

Про це повідомляється на сайті газети та Інституті масової інформації (ІМІ).

Як зазначено, до кабінету сільського голови Олега Шулікіна вагітну журналістку не пускали громадяни, які прийшли на сесію, а сам голова заявив, що пані Поліщук мала узгодити з ним свою присутність на сесії за 10 днів. Потім Шулікін мотивував свою відмову регламентом та думкою депутатів, які були проти. Журналістку чоловіки та жінки, які прийшли на сесію, виштовхали в спину з сільради, а двері забарикадували шваброю.

На черговій сесії сільради, яка була призначена на 7 квітня, мали розглядати земельні питання, зокрема про виділення ділянок для учасників АТО Вінниці та 40 гектарів – для Донецького університету. Як повідомляється, напередодні кореспондентка зв’язалася із секретарем сільської ради Іриною Бербець і повідомила, що хоче бути присутня на сесії.

«Незважаючи на проливний дощ, під будівлею сільради стояло декілька десятків місцевих жителів. Ще чоловік двадцять – у холі приміщення. Я прошу мене пропустити на сесію. Та де там??? Спочатку у бій вступили жінки. “А хто ви така?”, “Ми вас не запрошували!” - почали кричати вони і перегородили дорогу до кабінету сільського голови, де вже розпочалася сесія. Пояснюю, що журналіст, показую посвідчення, але це нікого не зупиняє», – цитує видання журналістку.

За словами пані Поліщук, невідомі чоловіки витягували її за руки з коридору сільради, а жінки штовхали в спину.

«Не знаю, що зі мною було б далі, якби тут не з’явився водій, який привіз мене в Агрономічне і чекав у машині, а коли почув галас у сільраді, одразу прибіг на допомогу… В його присутності запал мужиків, що тягалися із жінкою (я ще й при надії…), притих, але жіноча половина охорони не здавалася. Вони таки виштовхали мене за двері і зачинилися зсередини шваброю…», – розповіла вона.

Як повідомляє видання, журналістка викликала поліцію і через 40 хвилин у супроводі слідчо-оперативної групи їй вдалося потрапити на сесію.

Як стверджує журналістка, поліцейські після приїзду на виклик поводилися зухвало і цинічно і на вулиці прийняли від неї заяву і, начебто, натякали, «що нічого з цього не буде». Журналстка також показала правоохоронцям фото і відео- докази.

Наступного дня після подій в Агрономічному кореспондентка захворіла. Після перенесеного лікарі діагностували важкий стан і високу температуру. Пані Поліщук зараз на лікарняному.

Редакція газети «33 канал» звернулась до голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, голови облради Анатолія Олійника, прокурора області В’ячеслава Соколового, начальника УСБУ у Вінницькій області Ігоря Шкурата, начальника поліції області Юрія Педоса з проханням взяти цю справу під особистий контроль, а матеріал вважати офіційним зверненням.

«Якщо цього не станеться – готові до пікетів, щоб показати світовій спільноті, як в області Президента та прем’єра дотримуються принципів свободи слова. Певно, ви розумієте емоції нашого колективу, коли кидаються з кулаками, перешкоджаючи професійній діяльності журналісту, та ще й жінці – вагітній жінці», – зазначили в редакції.

13 квітня було відкрите кримінальне провадження (12017020100000386) за фактом «Перешкоджання журналістській діяльності».

Нагадаємо, 25 листопада на Вінничині у 25 листопада у Теплицькій районній раді журналісту вінницької Агенції журналістських розслідувань Віктору Рисю заборонили вести відеозйомку сесії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду