На Черкащині напали на журналіста, який знімав блокування підприємства у Христинівці

На Черкащині напали на журналіста, який знімав блокування підприємства у Христинівці

12 Квітня 2017
2387

На Черкащині напали на журналіста, який знімав блокування підприємства у Христинівці

2387
11 квітня у селі Христинівка Черкаської області невідомий чоловік напав на редактора інтернет-видання «Вечірня Умань» Володимира Гамалицю, унаслідок чого журналіст впав разом з відеокамерою, пошкодивши її.
На Черкащині напали на журналіста, який знімав блокування підприємства у Христинівці
На Черкащині напали на журналіста, який знімав блокування підприємства у Христинівці

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався на парковці біля підприємства ХПП Христинівка під час зйомки репортажу про захоплення невідомими особами підприємства. За словами журналіста, редакцію про інцидент проінформували місцеві жителі.

«До нас зателефонувала жінка, що її чоловіка закрили на підприємстві ХПП Христинівка. Я поїхав з журналісткою, бо оператор був зайнятий. Підприємство виявилося наглухо закритим, через вікна до нас сміялися якісь люди і не відкривали. Приїхав адвокат підприємства – йому не відчиняли. Ми викликали поліцію. Приїхала поліція. Їм теж не відчинили», –  розповів пан Гамалиця.

Пізніше, за словами журналіста, з підприємства вийшли чоловіки спортивного типу і сіли авто. Пан Гамалиця спробував дізнатися, хто вони і що робили на підприємстві, але чоловіки на нього не реагували. Тоді журналіст почав знімати номерні знаки авто чоловіків, але з машини вийшов водій і почав Гамалицю відштовхувати. На прохання журналіста представитися, молодик не реагував.

«Штовхаючи мене, він доклав зусилля, внаслідок чого відбувся удар в плече і камеру.  Я впав і впала камера. Внаслідок удару і падіння вона була пошкоджена – зламана бленда, пошкоджено об’єктив та кріплення екрану», - розповів журналіст.

Після цього нападник забрав камеру і спробував витягнути флешку. Але колега пана Гамалиці – журналістка Юлія Похолюк – зуміла забрати камеру. Після чого невідомі сіли в автівку та втекли з місця події.

Журналіст повідомив ІМІ, що інцидент стався в присутності працівників поліції, які відмовились затримувати нападників та складати протокол.

Журналіст написав у Христинівській відділ поліції заяву за фактом перешкоджання його професійній діяльності.

Нагадаємо, за перший квартал 2017 року правоохоронці скерували до суду 6 кримінальних проваджень щодо злочинів, скоєних відносно журналістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2387
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Уманчанин
2568 дн. тому
Так видно, що це менти)))) А журналісти гарно роль відіграли... провокувати вміють))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду