У Слов'янську вийшла книга пам’яті вбитого журналіста Ігоря Александрова

У Слов'янську вийшла книга пам’яті вбитого журналіста Ігоря Александрова

6 Квітня 2017
2038

У Слов'янську вийшла книга пам’яті вбитого журналіста Ігоря Александрова

2038
5 квітня у Слов’янську (Донецька область) презентували книгу пам'яті журналіста-розслідувача, директора місцевої телекомпанії «ТОР» Ігоря Александрова, який помер 2001 року від нападу під час виконання професійних обов'язків
У Слов'янську вийшла книга пам’яті вбитого журналіста Ігоря Александрова
У Слов'янську вийшла книга пам’яті вбитого журналіста Ігоря Александрова

Про це повідомляє «Громадське ТБ Донбасу».

Книгу «Славянский счет» надрукувало місцеве видавництво «Слов’янський двір».

«Коли група людей, далеко не професіоналів (народні депутати і журналісти), розслідували те, що не могла розслідувати вся правоохоронна система України ... Ось рахунок», – сказав укладач книги Олег Солодун.

Жінка вбитого журналіста Людмила Александрова розказала, що добре знає всі матеріали книги.

«Матеріали книги мені дуже добре знайомі. Це все взято з тих книг, газетних статей, з авторами яких я знайома особисто. І у мене все це зберігається в друкованому вигляді, – сказала вона. – Я вдячна, що його згадують і хоча б таким чином вже є пам'ять про Ігоря Александрова».

Нагадаємо, Ігор Александров - український тележурналіст. Загинув 7 лютого 2001 року від нападу під час виконання професійних обов'язків, коли працював головним редактором, керівником і телеведучим місцевої телерадіокомпанії «ТОР» в місті Слов'янську.

Невідомі нападники бейсбольними битами завдали пану Александрову смертельних поранень. Він помер через кілька днів в лікарні, не приходячи до тями. Перед загибеллю він готував до ефіру матеріал про зв'язки керівництва Донецької області із криміналітетом. Головою Донецької обласної державної адміністрації в той час (1997–2002) був Віктор Янукович.

Офіційна версія від правоохоронних органів — «помилкове вбивство». Слідство не взяло до уваги факти про серію критичних виступів Ігоря Александрова в його телепрограмі «Без ретуші», де колишні працівники донецького УБОЗу свідчили про корумпованість обласної міліції та її зв'язки з кримінальними колами.

22 серпня Президент Петро Порошенко посмертно нагородив Ігоря Александрова орденом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2038
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду