Журналістку Золотухіну знову допитали в якості свідка – НСЖУ

Журналістку Золотухіну знову допитали в якості свідка – НСЖУ

17 Лютого 2017
1381

Журналістку Золотухіну знову допитали в якості свідка – НСЖУ

1381
Журналістку Інну Золотухіну учора допитали як свідка в судовому засіданні по справі невстановлених осіб в холдингу «Медіа Інвест Груп».
Журналістку Золотухіну знову допитали в якості свідка – НСЖУ
Журналістку Золотухіну знову допитали в якості свідка – НСЖУ

Про це повідомляє НСЖУ з посиланням на адвоката журналістки Віри Крат.

«Такий допит передбачений законом, зауважень у адвоката нема», – сказала захисник.

Нагадаємо, на попередньому допиті 30 січня у Інни Золотухіної взяли підписку про нерозголошення. А кількома днями раніше СБУ провела обшук у її найманій квартирі в Харкові та в будинку її хворої матері у Броварах. Про це журналістка розповідала в інтерв’ю «Детектор медіа».

Нагадаємо, що журнал «Весті.Репортер» вийшов 30 серпня 2013 року, його головним редактором став Іскандер Хісамов. У жовтні 2013 року він пішов із займаної посади, і головним редактором призначили Інну Золотухіну. Формально вона очолювала журнал до вересня 2014 року, проте фактично з березня 2014 року до офіційного відходу з посади головного редактора у вересні 2014 року, Золотухіна працювала військовим кореспондентом в анексованому Криму і в зоні АТО. Виконуючим обов'язки головного редактора, а потім і головним редактором журналу був Дмитро Люкайтіс, громадянин РФ, пізніше оголошений СБУ в розшук у цій справі. У жовтні 2015 року журнал припинив існування. Золотухіна написала книгу про анексію Криму і війні на Донбасі «Війна з перших днів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1381
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду