Посольство України запропонувало відеоблогеру Філліпсу «інтерв’ю» в СБУ

Посольство України запропонувало відеоблогеру Філліпсу «інтерв’ю» в СБУ

10 Лютого 2017
1220

Посольство України запропонувало відеоблогеру Філліпсу «інтерв’ю» в СБУ

1220
Британський відеоблогер Грем Філліпс, який прославився скандальними відеоматеріалами з Донбасу, через Twitter подав запит в посольство на проведення інтерв'ю з послом України в Британії Наталею Галібаренко. У посольстві відеоблогеру запропонували записати «інтерв’ю» в будівлі СБУ
Посольство України запропонувало відеоблогеру Філліпсу «інтерв’ю» в СБУ
Посольство України запропонувало відеоблогеру Філліпсу «інтерв’ю» в СБУ

Про це свідчать повідомлення Посольства та відеоблогера Філліпса у Twitter.

«Грем Філліпс! Ми готові запропонувати "інтерв'ю" в Києві – на вулиці Володимирській, 33 – в Службі безпеки України», - йдеться в повідомленні МЗС.

Філіпс обурився та повідомив, що така пропозиція – «загроза незалежному журналісту».

«Навіщо їхати в Київ – ми всі тут, в Лондоні. Коли мені зручно буде прийти до вас на інтерв'ю? Наступний тиждень? Який день?, – написав він. – Відповіддю на запит до Посольства України в Лондоні про інтерв'ю мені, як незалежному журналісту, була загроза. Україна не є серйозною країною».

Нагадаємо, 17 вересня під час звільнення з полону бойовиків так званої «ЛНР» Володимира Жемчугова блогер-українофоб Грем Філліпс (громадянин Великої Британії, який працює на російську пропаганду) ставив українському бранцю провокативні запитання, обзивав заручника та українських журналістів, які висвітлювали звільнення.

Перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України у тристоронній контактній групі щодо Донбасу в Мінську Ірина Геращенко, яка була присутня під час обміну заручників, розцінює дії Грема Філліпса як провокацію, спрямовану на зрив обміну.

Вона попросила операторів і журналістів, які були свідками події, а також телеканали, які вони представляють, передати їй відеозаписи дій Грема Філліпса. Народна депутатка хоче показати ці відео учасникам конференції Комітету ПАРЄ з питань свободи слова, що проходитиме в Києві 19 вересня. Пані Геращенко також закликала українську та міжнародну медіаспільноту відреагувати на знущання російського пропагандиста, який називає себе журналістом, над українським бранцем.

Громадянин Великої Британії Грем Філліпс знімає свої сюжети переважно на територіях ОРДЛО і викладає у власному відеоблозі на YouTube. Раніше він працював позаштатним кореспондентом російського телеканалу Russia Тoday. У 2014 році він був депортований з України із забороною в'їзду на три роки.

Відеоблогер Грем Філліпс не є журналістом і професійній спільноті слід припинити так його називати. Таку думку в коментарі «Детектору медіа»висловила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко надіслала відкритого листа Сполученому Королівству Великобританії та Північної Ірландії, в якому звернула увагу британської сторони на ситуацію з«провокаційною і ганебною поведінкою громадянина Великобританії пана Грема Вільяма Філліпса, який в даний час проживає на території України, окупованій Російською Федерацією».

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф відповіла на звернення щодо заборони діяльності журналіста Грема Філліпса в Україні та зазначила, що у Великобританії немає підстав для його видворення з країни.

25 вересня Представниця ОБСЄ з питань ЗМІ Дуня Міятович заявила, що ОБСЄ обурилося цькуванням проросійського пропагандиста Грема Філліпса над українським заручником Володимиром Жемчуговим.

На фото - Грем Філліпс

Фото: Антикор
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1220
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду