У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»

У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»

30 Січня 2017
1137

У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»

1137
У Севастополі в офісі інтернет-ресурсу «Новости Севастополя» (sevnews.info) був проведений обшук і вилучено оргтехніку: комп'ютери, ноутбуки, планшети, телефони. Робота сайту через це була припинена.
У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»
У Криму силовики влаштували обшук із вилученням техніки у редакції «Новости Севастополя»

Про це повідомляє саме видання.

Як пояснили в редакції, таким чином співробітники відділу з розслідування особливо важливих справ Слідчого управління Слідчого комітету Росії в місті Севастополь шукали контакти користувача, який у травні 2016 року розмістив у розділі «Блоги» дві замітки про те, що один із співробітників прокуратури Гагарінського району був наркоман зі стажем, але начальство закривало на це очі за «котлети» з певною начинкою, поки його не затримали співробітники ФСБ.

«До мене прийшли з обшуком в 7 ранку. Потім на 11 виписали повістку, з будівлі Слідчого управління я вийшов о пів на дев'яту вечора, - повідомив співробітник сайта Олександр Карлюк. – Якби відразу сказали, що їм потрібно, я б надав інформацію, і не було потреби влаштовувати маски-шоу».

Під час слідчих дій Карлюк дав свідчення, що в розділі «Блоги» розміщувати інформацію може будь-який з зареєстрованих користувачів.

«Поки я перебуваю в статусі свідка, чи будуть мене звинувачувати, я не знаю. Останнім часом на сторінках сайту з'являлося багато критичної інформації про діяльність окремих співробітників СУ СКР по місту Севастополю, навіть одного з них керівництво вирішили перевести в інший регіон.

Думаю, що обшук і вилучення оргтехніки ніяк з цим не пов'язані, так як дії проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної ще півроку тому. Хоча можливий і такий варіант, що про «прокурорську» справу згадали саме з критикою на адресу СК», – зазначив він.

Нагадаємо, навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів.

У квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд.

20 січня в окупованому Росією Криму журналісту Миколі Семені вручили обвинувальний висновок у справі про «сепаратизм». Згідно нього, кримський журналіст «підготував статтю під назвою «Блокада – необхідний перший крок до звільнення Криму», в якій були виявлені заклики до порушення територіальної цілісності Росії».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду