20 січня – презентація другого видання книги Світлани Єременко «Терикони під літаком»

20 січня – презентація другого видання книги Світлани Єременко «Терикони під літаком»

16 Січня 2017
1062

20 січня – презентація другого видання книги Світлани Єременко «Терикони під літаком»

1062
20 січня 2017 року о 18:30 в Книгарні «Є» за адресою вул. Спаська, 5 відбудеться презентація другого видання книги «Терикони під літаком» журналістки Світлани Єременко
20 січня – презентація другого видання книги Світлани Єременко «Терикони під літаком»
20 січня – презентація другого видання книги Світлани Єременко «Терикони під літаком»

У заході візьмуть участь директор видавництва «Український пріоритет» Володимир Шовкошитний, авторка Світлана Єременко, письменник Володимир Даниленко.

Збірка оповідань «Терикони під літаком» Світлани Єременко у січні 2016 року здобула першу премію в конкурсі «Літературні відкриття року», яку присуджують за найкращий дебют у прозі.

До книжки пані Єременко увійшли твори, опубліковані протягом останніх років у журналах «Київ», «Дніпро», «Березіль», в «Українській літературній газеті», «Літературній Україні», антології сучасного українського оповідання «Похід через засніжений перевал». Її оповідання були помічені критикою, і в різних виданнях з’явились розлогі рецензії на творчість письменниці.

Журнал «Forbes Україна» (15 березня 2016 року) анонсував «Терикони під літаком» Світлани Єременко серед п’ятьох літературних новинок сезону, якими варто поповнити бібліотеку, поряд з новими роботами Чака Поланіка, Мішеля Уельбека, Маріо Вайгас Льйоси та Діни Рубіної.

«Нас усіх можна привітати з прибуттям до літературного цеху соціального жанру непересічної авторки», –  написав у «Дзеркалі тижня» (18 березня 2016 року) відомий літературний критик Ігор Бондар-Терещенко.

«Мені пощастило – я дуже люблю свою професію журналіста, яка дає змогу зустрічатися та спілкуватися з надзвичайними людьми, дізнаватися про їхні цікаві і трагічні, щасливі й драматичні долі. Якоїсь миті я зрозуміла, що ці історії просто переповнюють мене і просяться назовні», – каже Світлана.

Провідною темою письменниці є проблеми людини в сучасному українському суспільстві. Особливу увагу письменниця приділяє проблемам жінки. У її творах жінка постає ніжною й пристрасною та водночас активною і вольовою особистістю, яка вміє відстоювати свої принципи.

Оповідання Світлани Єременко захоплюють динамічним сюжетом, який тримає в напрузі, глибоким психологізмом, вишуканими еротичними сценами.  Герої творів настільки життєві, що в читача мимоволі виникає асоціація із собою, своїми власними переживаннями. А зазвичай відкриті фінали оповідань змушують його, всупереч очікуваній розв’язці, замислюватися над філософією буття.

«…Історія країни – в історіях про… кохання, гідність, зраду, віру, любов до батьківщини. Загальне і загальнолюдське, що виростає з приватного й особистого. З тих маленьких трагедій і великих злетів, котрі роблять людину загартованою і непереможною», – так коротко, але влучно охарактеризувала книгу Світлани Єременко «Терикони під літаком» відома письменниця Ірен Роздобудько.

Світлана Єременко – журналістка, редакторка, медійний експерт, виконавчий директор Інституту демократії імені Пилипа Орлика. Авторка книги «Живопис як молитва» про україського митця Олега Мінька.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду