Протягом 2016 року в світі загинули 93 журналісти - МФЖ

Протягом 2016 року в світі загинули 93 журналісти - МФЖ

31 Грудня 2016
1230

Протягом 2016 року в світі загинули 93 журналісти - МФЖ

1230
У 2016 році у світі, виконуючи свої професійні обов'язки, загинули 93 журналісти та працівники засобів масової інформації.
Протягом 2016 року в світі загинули 93 журналісти - МФЖ
Протягом 2016 року в світі загинули 93 журналісти - МФЖ

Про це у п'ятницю, 30 грудня, повідомила Міжнародна федерація журналістів (МФЖ), передає DW.com.

Представники мас-медіа ставали жертвами цілеспрямованих нападів, вибухів бомб або були вбиті під час висвітлення бойових дій

За даними МФЖ, найбільше журналістів загинуло в Іраку (15), Афганістані (13), Мексиці (11), Ємені (8), Сирії (6), Гватемалі (6). Загалом у 2016 році загинуло на 19 журналістів менше, ніж у 2015 році.

Серед загиблих є також один журналіст з України – український журналіст Павло Шеремет

Ще 29 журналістів загинули у 2016 році у двох авіакатастрофах - у Колумбії та Росії, повідомила МФЖ.

«Ми завжди вітаємо будь-яке зменшення рівня насильства проти журналістів та працівників медіа, проте ці цифри не дають почуватися спокійно. Ми далі сподіваємося на закінчення кризи безпеки у мас-медіа», - заявив президент МФЖ Філіп Леру.

Нагадаємо, раніше організація «Репортери без кордонів» опублікувала другу частину свого підсумкового звіту, присвячену вбивствам журналістів у світі протягом милого року та найнебезпечнішим місцям для їхньої роботи.

Згідно зі звітом, цього року у світі загинули 74 журналісти. Найбільше працівників ЗМІ було вбито у Сирії. Серед них - 57 професійних журналістів, 9 громадянських журналістів і ще 8 людей, які співпрацювали зі ЗМІ. 53 журналісти були навмисне вбиті чи стали мішенню, а 21 журналіст загинув при виконанні своїх обов’язків. 7% загиблих - жінки.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду