Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру

Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру

6 Грудня 2016
2610

Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру

2610
У Хмельницькому кореспондентці телеканалу «Поділля-центр» Світлані Русіній та оператору Андрію Лазаруку охоронці забороняли знімати на тротуарі біля торгового центру «Квартал».
Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру
Журналістам каналу «Поділля-центр» перешкоджали вести зйомку біля торгового центру

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався 1 грудня, журналісти знімали відео для сюжету про проблеми з паркуванням на вул. Вайсера поблизу торговельного центру «Квартал».

«Ми знімали зі сторони “Кварталу” те, що відбувалося на протилежному боці вулиці. Однак з торгового центру до нас вийшли троє людей у формі та один в цивільному і почали вимагати припинити зйомку, оскільки ми нібито перебуваємо на приватній території», - розповіла Світлана Русіна.

За словами журналістки, фізичної сили охоронці ТРЦ не застосовували, проте поводилися фамільярно. Щоб не провокувати їх на більш агресивні дії, телевізійники вирішили продовжити роботу з іншого боку вулиці. Як пояснила Світлана Русіна, у Хмельницькому уже були прецеденти, коли представникам ЗМІ, які не реагували на вимогу припинити зйомку, ламали дорогу техніку.

«Щоб відзняти необхідне відео, нам довелося зайти з іншого боку, але охорона “Кварталу” пильно за нами стежила, допоки ми не завершили працювати», – продовжила кореспондентка.

До правоохоронців з приводу цього випадку журналісти не зверталися. Проте того ж дня принагідно поцікавилися у патрульних поліції, як діяти у таких ситуаціях. Поліцейські ж запевнили, що зйомка у громадських місцях дозволена усім, а не тільки журналістам, і порадили наступного разу сміливо звертатися до патрульних, оскільки дії охоронців слід трактувати як перешкоджання журналістській діяльності.

Нагадаємо, в обласній прокуратурі Хмельницького журналістці програми «Люстратор 7.62» каналу «2+2» було нанесено тілесні ушкодження. Знімальна група програми прибула до будівлі Хмельницької обласної прокуратури, аби отримати коментар прокурора міста.

Незважаючи на офіційний запит, що був попередньо направлений до відділу Управління зав’язків з громадськістю та ЗМІ прокуратури, прес-секретарка прокурора не впустила знімальну групу до будівлі, більше того -  навмисно нанесла тілесні пошкодження журналістці Аліні Кац, защемивши її руку дверима. 

Знімальна група звернулась до правоохоронців, відкрито кримінальне провадження.

На фото - Світлана Русіна біля ТЦ «Квартал»

Фото: Facebook Світлани Русіної

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2610
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду