Журналістка «СтопКору» закликає українців до співпраці у боротьбі з корупцією

Журналістка «СтопКору» закликає українців до співпраці у боротьбі з корупцією

23 Листопада 2016
2928

Журналістка «СтопКору» закликає українців до співпраці у боротьбі з корупцією

2928
Журналістка громадського руху «Стоп корупції» Наталя Мальцева закликає небайдужих громадян долучатися до боротьби з корупцією у містах та селах по всій Україні
Журналістка «СтопКору» закликає українців до співпраці у боротьбі з корупцією
Журналістка «СтопКору» закликає українців до співпраці у боротьбі з корупцією

Про це повідомляє інформаційний портал «СтопКор».

Таких висновків журналістка дійшла після роботи над розслідуванням фактів незаконної вирубки лісу на Сумщині, коли до неї почали звертатися місцеві жителі.

«Після зйомок у Путивлі мені почали телефонувати та писати у соцмережі місцеві жителі. Вони повідомляли про численні факти порушень природоохоронного законодавства в області з боку місцевих підприємців. У відповідь я запропонувала активістам започаткувати в області осередок громадської організації "Стоп корупції". Проте людей така ініціатива чомусь відлякує. Я можу припустити, що люди побоюються погроз та розправи з боку місцевих корупціонерів. Утім, сама така співпраця, запуск представництв та спільна цілеспрямована боротьба з мародерами та браконьєрами того ж українського лісу зможе дати результат», – зазначила журналістка.

Як зазначено на сайті «СтопКору», після зйомок розслідування про незаконну вирубку деревини у Сумській області невідомі погрожували пані Мальцевій фізичною розправою.

Нагадаємо, журналістам та активістам «СтопКору» часто перешкоджають діяльності та погрожують.

Зокрема, нещодавно у Марганці проти журналіста «СтопКору» Володимира Садикова після участі у мирній акції протесту під будинком місцевого депутата Олександра Бондаренка відкрили кримінальне провадження за ст. 182 ч.1 «Порушення недоторканності приватного життя 1. Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу».

12 листопада у Харкові журналіста «СтопКору» Сергія Медяника закували в кайданки та побили, а його колегу з ГО «Актуальна правда» Софію Курах намагалися зґвалтувати.

Також протягом вересня та жовтня представники нелегального бізнесу із видобутку піску у Києві і на Київщині тричі нападали на журналістів проекту. А журналісту Сергію Хникіну через розслідування про землю та сміття спалили гараж і автомобіль.

 Фото:openmonte.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Портал «СтопКор»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2928
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cialis price
852 дн. тому
cialis online cialis generic
Юрий
2703 дн. тому
Поступать с корупционерами -надо так , как они обогощаются за счет Граждан Украины. А именно, принудительно отправлять их в Ктитай(за их счет), а там знают , что делать с ворами и корупционерами -растреливать!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду