У Миколаєві знайшли тіло загиблого фотографа

У Миколаєві знайшли тіло загиблого фотографа

24 Жовтня 2016
1225

У Миколаєві знайшли тіло загиблого фотографа

1225
Понад два тижня тривали у Миколаєві пошуки відомого фотографа Юрія Першина, який 8 жовтня під час зйомки регати випав за борт яхти «Адмірал» у річку Південний Буг. Його тіло було знайдено 23 жовтня.
У Миколаєві знайшли тіло загиблого фотографа
У Миколаєві знайшли тіло загиблого фотографа

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

За інформацією очевидців, через погодні умови, фотограф не втримався на плавзасобі та впав у воду разом із фотоапаратурою. Присутні на яхті люди кинули потопаючому рятувальне коло, однак він не встиг дістатися до нього та під вагою мокрого одягу та техніки зник під водою. 

Для проведення пошукових робіт залучалися співробітники 10 взводу Державного воєнізованого гірничо-рятувального (аварійно-рятувального) загону ДСНС України на човні «Прогрес-4» та співробітники аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області на човнах «Колібрі» та UMC-600. Проводилися роботи з підводного пошуку, а також  зовнішнє обстеження акваторії річки Південний Буг та Бузького лиману.

23 жовтня о 15.15 під час чергового етапу обстеження акваторії та берегової лінії, у воді поблизу СВТ «Автомобіліст», співробітники 10 взводу ДВГРЗ ДСНС України виявили тіло загиблого, без ознак насильницької смерті.

Тіло доставлено до судово-медичної експертизи Миколаєва.

Нагадаємо, Юрій Першин - відомий миколаївський фотограф, член народного фотоклубу «Корабел». На його рахунку чотири персональні фотовиставки. 8 жовтня він перебував на яхті «Адмірал», яка брала участь в заключній гонці сезону - меморіальній регаті на «Кубок ім. А.І.Суецького».

Після інциденту 8 жовтня для пошуків  Юрія Першина долучилися чергова зміна аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Миколаївській області та відділення 10 взводу Державного воєнізованого гірничо-рятувального (аварійно-рятувального) загону ДСНС України. Пошуки ускладнювали погодні умови, наявність течії, глибина та замуленість дна річки.

9 жовтня пошук було продовжено водолазним відділенням 10 взводу ДВГРЗ на човні «Прогрес-4» та черговою зміною АРЧ на човні «Колібрі». Проводилось обстеження дна та зовнішній огляд водної акваторії. Вздовж берегової лінії проводив інспектування інспекторський склад Заводського та Центрального районів Миколаєва ГУ ДСНС України у Миколаївській області.  Другий день пошуків результату не дав.

10 жовтня роботи було поновлено, але Юрій Першин не був знайдений.

На фото - Юрій Першин

Фото: «Николаевские новости»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1225
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду