15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»

15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»

21 Жовтня 2016
3658

15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»

3658
До рейтингу «100 найвпливовіших жінок України» від журналу «Фокус» потрапили 15 жінок, дотичних до сфери медіа. Рейтинг опубліковано у свіжому числі журналу від 21 жовтня 2016 року.
15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»
15 медійниць – у рейтингу 100 найвпливовіших жінок від «Фокуса»

Найвпливовішою жінкою-медійницею стала Олена Пінчук, голова наглядової ради медіагрупи StarLightMedia - № 10 у рейтингу. За рік вона опустилася в рейтингу на шість позицій. Услід за нею місце № 11 посіла Ганна Безлюдна, керівниця Inter Media Group, яка втратила чотири позиції в рейтингу.

№ 14 стала Олена Притула, засновниця інтернет-видання «Українська правда», яка за рік знизилася на одну позицію в рейтингу. За нею № 15 посіла Вікторія Сюмар, народна депутатка від «Народного фронту», голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. Вона за рік втратила сім позицій.

На чотири сходинки – на № 19 – піднялася Юлія Мостова, головна редакторка газети «Дзеркало тижня. Україна». На шість сходинок – на № 25 – опустилася Ольга Герасим’юк, перша заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. № 34 у рейтингу посіла Олена Кондратюк, народна депутатка від «Батьківщини» та член Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики. Вона піднялася на три сходинки.

№ 57 стала Алла Мазур, телеведуча каналу «1+1», втративши за рік вісім позицій. № 61 посіла Мирослава Гонгадзе, керівниця Української служби «Голосу Америки», так само втративши вісім позицій. На дев’ять сходинок – на № 71 – опустилася головна редакторка газети «День» Лариса Івшина.

Далі в рейтингу опинилися телевізійниці. № 76 – Катя Осадча, ведуча каналу «1+1» (втратила 12 сходинок). № 78 – Оксана Соколова, керівниця департаменту публіцистичних проектів каналу ICTV (втратила сім позицій). № 80 – Олена Фроляк, головна редакторка інформаційної служби каналу ICTV (мінус п’ять сходинок). № 82 – Ольга Фреймут, ведуча каналу «1+1» (мінус 13 позицій).

Останньою з медійниць у рейтингу - № 93 – стала Наталія Лигачова, голова ГО «Детектор медіа» та шеф-редакторка однойменного порталу. Вона за рік піднялася на чотири сходинки. «Фокус» відзначив її за старт порталу «Детектор медіа» та обрання головою Незалежної медійної ради.

Загалом цьогорічний рейтинг суттєво оновився: понад 20 жінок-учасниць минулого року втратили високі посади та свою впливовість і опинилися за межами списку. П’ята частина рейтингу – нові обличчя.

Рейтинг 2016 року очолила Валерія Гонтарєва, голова Національного банку України. На другому місці – Ірина Геращенко, перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена представниця Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях. На третій сходинці – Юлія Тимошенко, народна депутатка, лідер ВО «Батьківщина.

Далі місця в першій десятці рейтингу здобули голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, перша заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду