Прощання з Олександром Щетиніним відбудеться 7 вересня

Прощання з Олександром Щетиніним відбудеться 7 вересня

6 Вересня 2016
1358

Прощання з Олександром Щетиніним відбудеться 7 вересня

1358
У середу, 7 вересня, о 14:00 на Байковому кладовищі (крематорій) розпочнеться прощання із загиблим журналістом Олександром Щетиніним.
Прощання з Олександром Щетиніним відбудеться 7 вересня
Прощання з Олександром Щетиніним відбудеться 7 вересня

Про це написав у Facebook друг пана Щетиніна, журналіст Антон Подлуцький.

Засновник російського інформаційного агентства «Новый регион», член Національної спілки журналістів України Олександр Щетинін був знайдений мертвим у своїй квартирі на Подолі в Києві у ніч на 28 серпня з вогнепальним пораненням голови.

За фактом його загибелі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ( «Умисне вбивство») КК України із додатковою правовою кваліфікацією «Самогубство».

Столична поліція розглядає самогубство чи вбивство через професійну діяльність як основні версії смерті журналіста Олександра Щетиніна, заявив начальник ГУ Нацполіціі Києва Андрій Крищенко.

Водночас директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що у слідства поки немає даних щодо насильницького характеру злочину.

29 серпня редактор видання «Новый регион – Киев» Ольга Мещерякова опублікувала на своїй сторінці у Facebook цитати з прощального листа Олександра Щетиніна.

На початку лютого 2014 року Олександр Щетинін, який на той час працював головним редактором РІА «Новый регион», заявив про своє звільнення з усіх займаних посад у російській редакції через «ситуацію, що склалася на Україні, і тиск, що посилюється з боку влади РФ». Згодом він заявив, що вирішив відмовитися від російського громадянства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1358
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду