Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі

Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі

10 Серпня 2016
1738

Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі

1738
Сімферопольська влада окупованого Росією Криму підтримує ініціативу активіста Українського культурного центру в Криму Леоніда Кузьміна зі створення «стіни пам'яті» загиблому солістові українського рок-гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку
Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі
Влада Сімферополя погодилась встановити «стіну пам'яті» музиканту Кузьмі

Про це пише «Радіо Свобода», посилаючись на відповідь заступника голови адміністрації Тейфук Гафарова на лист Кузьміна, який активіст опублікував у соціальних мережах.

«Адміністрація міста цілком підтримує цю ініціативу і надасть необхідне сприяння у своєчасному вирішенні питання щодо створення стіни пам'яті Андрія Кузьменка», – ідеться у відповіді.

У документі також вказується, що «з метою збереження пам'яті про заслужених особистостей і події, пов'язані з історією міста Сімферополя, питання створення стіни пам'яті Андрію Кузьменку винесуть на розгляд першого засідання комісії з увічнення пам'яті осіб та історичних подій Сімферополя при адміністрації міста».

В адміністрації пояснюють, що наразі в місті розробляють нормативно-правовий акт, що регламентує створення і встановлення пам'ятних знаківу Сімферополі. Зараз документ проходить необхідні узгодження для винесення на розгляд сесії міськради.

«Після затвердження цього документа, з метою подальшого розгляду та ухвалення відповідного рішення, це питання буде опрацьовано на засіданні комісії», – ідеться у відповіді.

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині в результаті аварії загинув лідер українського рок-гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма. Прощальні акції з українським співаком проходили і в анексованому Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1738
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду