Марія Варфоломеєва виступає проти амністії бойовиків-сепаратистів

Марія Варфоломеєва виступає проти амністії бойовиків-сепаратистів

8 Серпня 2016
2035

Марія Варфоломеєва виступає проти амністії бойовиків-сепаратистів

2035
Журналістка, колишня бранка терористів «ЛНР» Марія Варфоломеєва заявляє, що вона проти будь-якого обміну бойовиків-сепаратистів на полонених українців.
Марія Варфоломеєва виступає проти амністії бойовиків-сепаратистів
Марія Варфоломеєва виступає проти амністії бойовиків-сепаратистів

Про це вона заявила в ефірі «Еспресо».

«Я була там і я теж, будучи в полоні, я не згодна, щоб мене міняли на терористів. Я буду сидіти, не знаю скільки, але щоб людей, які вбивали наших співгромадян, солдат, щоб дати їм амністію - я не згодна», - заявила Марія Варфоломеєва.

За її словами, обмін бойовиків на українців є нерівнозначним.

«Ми тут поступимося, тут поступимося, то в нас ще більше будуть відривати. Ми маємо показувати позицію. Звичайно, треба боротися за кожного, але це не спосіб, з яким ми переможемо», - сказала журналістка.

Нагадаємо, бойовики «ЛНР» затримали Марію Варфоломєєву 9 січня 2015 року. Згодом вони висунули їй звинувачення в «коригуванні артилерійського вогню», за що їй загрожувало 15 років «ув'язнення».

3 березня Марію Варфоломєєву обміняли на двох осіб - цивільну Ольгу Литовченко й засудженого в Україні за тероризм громадянина РФ Івана Горбунова, якого Президент України Петро Порошенко помилував, аби здійснити обмін журналістки.

Телеканал «1+1» запропонував Марії Варфоломеєвій почати працювати в Телевізійній службі новин (ТСН).

За кілька днів після затримання журналістка Марія Варфоломеєва розповіла в інтерв’ю про те, як потрапила до терористів «ЛНР» і якими були умови життя в полоні.

На фото - Марія Варфоломеєва

Фото: «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2035
Читайте також
14.03.2016 14:54
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду