НМПУ очолив Ігор Чайка

НМПУ очолив Ігор Чайка

6 Серпня 2016
4885

НМПУ очолив Ігор Чайка

4885
6 серпня, під час VI позачергового з’їзду НМПУ, головою медіа-профспілки більшістю голосів обрано члена комітету Ігора Чайку. Колишній голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов свою кандидатуру зняв
НМПУ очолив Ігор Чайка
НМПУ очолив Ігор Чайка

За відповідне рішення проголосувала більшість делегатів позачергового з’їзду – 55 голосів «за». Троє  «проти», ще п’ятеро утримались. Всього на з’їзді було зареєстровано 90 делегатів.

Тож, за результатами голосування, головою НМПУ став Ігор Чайка, який раніше запропонував свою кандидатуру на цю посаду та запропонував програму розвитку медіа-профспілки.

Першим заступником став член комітету Олександр Тарасов. Також в заступники обрано Анну Андрієвську.

Зазначимо, що пан Чайка був єдиним кандидатом на цю посаду. Колишній голова НМПУ Юрій Луканов свою кандидатуру зняв за декілька хвилин до голосування.

Раніше повідомлялось, щоредставники керівних органів Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) – голова медіа-профспілки Юрій Луканов та члени Комітету: Юка Гаврилова, Ігор Чайка, Сергій Штурхецький, Олександр Тарасов, Сергій Бобра та Анна Андрієвська підписали Меморандум про співпрацю напередодні VI позачергового з'їзду НМПУ, який відкрився 6 серпня в Києві.

Нагадаємо, 2 серпня комітет Незалежної медіа-профспілки України звернувся до відстороненого від виконання обов’язків голови комітету НМПУ Юрія Луканова з листом-пропозицією про врегулювання конфлікту в профспілці до з’їзду НМПУ, призначеного на 6 серпня.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинитиповноваження голови комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради мав член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Після цього в НМПУ розпочалася дискусія щодо правомірності дій Ради НМПУ та відсторонення Юрія Луканова. Низка членів НМПУ та цілих осередків звинуватили Раду НМПУ в порушенні статуту, дехто заявив про свій вихід з НМПУ на знак протесту.

Проект порядку денного з’їзду передбачав розгляд наступних питань: переобрання керівництва організації: голови, комітету, заступників; внесення змін до статуту організації та ухвалення подальшої стратегії розвитку НМПУ. Очікується також, що з’їзд розгляне звіти щодо виконаних грантових програм та інші питання, внесені первинними організаціями.

19 липня було оприлюднено кількість делегатів від кожної області на з’їзд НМПУ. Станом на 18 липня до медіа-профспілки входили 1118 членів з 99 первинних організацій. Серед них було обрано 104 делегати. 

Кілька членів НМПУ висловили занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд». Вони вимагають публікації переліку всіх первинних осередків організації з датами їхньої реєстрації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4885
Читайте також
26.09.2016 09:28
Наталія Лигачова
3 051
08.08.2016 11:00
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 081
27.06.2016 11:58
Гала Скляревская, Наталья Лигачева
3 786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду