Комітет НМПУ запропонував Луканову врегулювати конфлікт у профспілці за участі медіатора

Комітет НМПУ запропонував Луканову врегулювати конфлікт у профспілці за участі медіатора

3 Серпня 2016
2039

Комітет НМПУ запропонував Луканову врегулювати конфлікт у профспілці за участі медіатора

2039
2 серпня комітет Незалежної медіа-профспілки України звернувся до відстороненого від виконання обов’язків голови комітету НМПУ Юрія Луканова з листом-пропозицією про врегулювання конфлікту в профспілці до з’їзду НМПУ, призначеного на 6 серпня.
Комітет НМПУ запропонував Луканову врегулювати конфлікт у профспілці за участі медіатора
Комітет НМПУ запропонував Луканову врегулювати конфлікт у профспілці за участі медіатора

Лист комітету профспілки оприлюднено у Facebook-групі НМПУ, також цей лист отримав і Юрій Луканов, який підтвердив цю інформацію «Детектору медіа».

Як ідеться в листі-пропозиції, його узгоджено між членами комітету і він покликаний «сприяти ефективному розгляду ситуації, що склалася у профспілці у підготовці до проведення з’їзду, а також – проведенню з’їзду у конструктивній робочій атмосфері».

Комітет пропонує залучити до вирішення конфліктної ситуації в профспілці представника спільноти медіаторів, спеціалістів з вирішення конфліктів «з метою налагодження процесу діалогу і пошуку рішення, яке буде прийнятне для усіх учасників ситуації».

Далі в листі комітет описує Юрію Луканову процедуру залучення медіатора:

«Комітет звернувся до представника Національної асоціації медіаторів України – Владислави Каневської – з питанням про можливість залучення медіатора. Учора з нею відбулася коротка розмова Ігоря Чайки. Владислава описала процедуру медіації і зі свого боку підтвердила можливість долучитися до зустрічей з представниками Профспілки ДО проведення з'їзду.

Наступним кроком мають бути окремі зустрічі з кожним з учасників як важливий елемент розуміння можливості проведення спільної зустрічі і чи дійсно сторони готові шукати спільні рішення. Наразі узгоджується день та час зустрічі з представниками Комітету і Владиславі важливо узгодити і окрему зустріч з Вами».

Комітет НМПУ просить Юрія Луканова зв'язатися з Владиславою Каневською найближчим часом.

«Зі свого боку Комітет підтверджує згоду на проведення медіації і бачить сенс у докладенні зусиль до проведення такої зустрічі ДО З'їзду. У разі неможливості організувати зустріч до 6 серпня – будемо додатково інформувати про подальший перебіг подій», – йдеться у листі, підписаному за дорученням комітету НМПУ заступником голови комітету Олександром Тарасовим.

Юрій Луканов повідомив «Детектору медіа», що приймає пропозицію та зустрінеться з медіатором. Утім, він вважає, що для вирішення конфлікту до з’їзду може не вистачити часу. «Це добре, що комітет виступив з такою ініціативою, але треба було висувати її раніше. До з’їзду залишилося кілька днів, і я маю певний скепсис щодо того, що ми встигнемо вирішити ситуацію. До речі, я поговорив з медіатором. Вона каже, що спочатку треба зустрітися з кожним окремо, щоб краще зрозуміти позиції, а після цього всім разом. Але часу залишилося обмаль. Такі речі треба було робити заздалегідь, а не в пожежному порядку», - вважає голова НМПУ.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинити повноваження голови комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради мав член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Після цього в НМПУ розпочалася дискусія щодо правомірності дій Ради НМПУ та відсторонення Юрія Луканова. Низка членів НМПУ та цілих осередків звинуватили Раду НМПУ в порушенні статуту, дехто заявив про свій вихід з НМПУ на знак протесту.

VI позачерговий з’їзд НМПУ відбудеться 6 серпня в конференц-залі товариства «Знання» за адресою: вул. Велика Васильківська, 57/3, на третьому з половиною поверсі. Початок реєстрації делегатів – о 10:00. Початок роботи з’їзду – з 11:00.

Проект порядку денного з’їзду передбачає розгляд наступних питань: переобрання керівництва організації: голови, комітету, заступників; внесення змін до статуту організації та ухвалення подальшої стратегії розвитку НМПУ. Очікується також, що з’їзд розгляне звіти щодо виконаних грантових програм та інші питання, внесені первинними організаціями.

19 липня було оприлюднено кількість делегатів від кожної області на з’їзд НМПУ. Станом на 18 липня до медіа-профспілки входили 1118 членів з 99 первинних організацій. Серед них було обрано 104 делегати.

Кілька членів НМПУ висловили занепокоєння з приводу можливого штучного створення первинних осередків «під з'їзд». Вони вимагають публікації переліку всіх первинних осередків організації з датами їхньої реєстрації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2039
Читайте також
26.09.2016 09:28
Наталія Лигачова
3 051
05.08.2016 18:06
Юрій Шеляженко
для «Детектора медіа»
3 277
05.08.2016 13:05
Йогеннес Вамберг Андерсен
для «Детектора медіа»
2 220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду