Харків’яни пропонують назвати станцію метро іменем Павла Шеремета

Харків’яни пропонують назвати станцію метро іменем Павла Шеремета

28 Липня 2016
1475

Харків’яни пропонують назвати станцію метро іменем Павла Шеремета

1475
Харків'яни пропонують міській владі перейменувати одну зі станцій метрополітену на честь вбитого 20 липня журналіста Павла Шеремета
Харків’яни пропонують назвати станцію метро іменем Павла Шеремета
Харків’яни пропонують назвати станцію метро іменем Павла Шеремета

Про це пише Depo.Харків.

Відповідна петиція була зареєстрована на сайті Харківської міськради 25 липня. Автор – Світлана Болотіна.

«Павло Шеремет не жив в Харкові, але він спілкувався з харків'янами кожен день в прямому ефірі. Під його голос я прокидалася і заряджалась гарним настроєм. Він був улюбленим журналістом моєї родини. 20 липня нам вимкнули сонце. Київ уже подав петицію на перейменування вулиці на честь Павла Шеремета. Дуже хочу, щоб Харків і Дніпро теж увічнили ім'я кращого журналіста світу, якщо не вулицею, хоча б станцією метро», – йдеться в тексті документу.

Для того, щоб петицію розглянула міськрада, вона повинна зібрати 5 тис. підписів протягом 90 днів.

Нагадаємо, 21 липня на сайті Київської міської ради зареєстровано кілька петицій з пропозицією назвати одну зі столичних вулиць іменем убитого журналіста Павла Шеремета.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув  український журналіст Павло Шеремет.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою. Водночас в МВС повідомили, що журналіст загинув у результаті, ймовірно, вибуху безоболочного саморобного вибухового приладу потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті.

Злочин кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство розглядає шість версій убивства, серед них – професійна діяльність журналіста, неприязні стосунки, «російський слід», замах на цивільну дружину Павла Шеремета, засновницю «Української правди» Олену Притулу.

За словами Юрія Луценка, основною версією слідство вважає помсту за професійну діяльність.

22 липня видання «Обозреватель» опублікувало відео з камер спостереження. За твердженням видання, відео зроблене напередодні загибелі журналіста Павла Шеремета і на ньому видно постаті людей, які начебто закладають вибухівку під автомобіль Олени Притули.

У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля.

23 липня Павла Шеремета поховали в Мінську.

На фото – Павло Шеремет

Фото: www.bbc.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1475
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду