ОБСЄ закликає не політизувати діалог журналістських спілок України та Росії

ОБСЄ закликає не політизувати діалог журналістських спілок України та Росії

19 Липня 2016
2513

ОБСЄ закликає не політизувати діалог журналістських спілок України та Росії

2513
Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович під час консультацій з представниками Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Союзу журналістів Росії, що відбулися у Відні, заявила, що контакт між журналістами обох країн має тривати.
ОБСЄ закликає не політизувати діалог журналістських спілок України та Росії
ОБСЄ закликає не політизувати діалог журналістських спілок України та Росії

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

У заході також взяли участь представники Міжнародної Федерації журналістів, Репортерів без кордонів (австрійське відділення) та Міжнародного прес-інституту.

Як йдеться в релізі, учасники дискусії визнали, що ключовими темами, на яких має концентруватися діалог між ЗМІ Росії та України, є безпека журналістів у зонах конфлікту, спільні практичні проекти для молодих журналістів, захист професійних етичних стандартів.

Коментуючи свій нещодавній візит до України та зустрічі з активами НСЖУ та НМПУ, заступник генерального секретаря МФЖ Джеремі Діар зазначив, що його шокував рівень заполітизованості окремих журналістів.

«У першу чергу професійні асоціації мають концентруватися на професійних питаннях, на дієвій допомозі журналістам, а не на політичних дебатах»,– наголосив пан Діар, який раніше тривалий час очолював Національну спілку журналістів Великобританії та Ірландії.

У ході консультацій перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко запропонував Дуні Міятович розпочати пошук можливостей для реалізації нового проекту спільної практичної роботи журналістів України та Росії з підготовки матеріалів про постконфліктне життя Сараєво та Боснії.

Як повідомляє прес-служба НСЖУ, у віденському заході також взяли участь секретар НСЖУ Гліб Головченко, секретарі СЖР Надія Ажгіхіна і Ашот Джазоян та команда Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи медіа.

Нагадаємо, нещодавно в ОБСЄ висловили стурбованість у зв'язку з рішенням Федеральної служби з фінансового моніторингу в Росії опублікувати оновлений список «терористів і екстремістів», який включає в себе представників засобів масової інформації (ЗМІ).

На фото - Дуня Міятович

Фото: www.osce.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2513
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду