НМПУ оголосила порядок денний свого з’їзду

НМПУ оголосила порядок денний свого з’їзду

23 Червня 2016
2436

НМПУ оголосила порядок денний свого з’їзду

2436
22 червня організаційний комітет з підготовки до позачергового VI з’їзду Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) затвердив проект порядку денного з’їзду.
НМПУ оголосила порядок денний свого з’їзду
НМПУ оголосила порядок денний свого з’їзду

Про це йдеться на сайті НМПУ.

Проект  передбачає розгляд наступних питань: переобрання керівництва організації: голови, Комітету, заступників; внесення змін до Статуту організації та ухвалення подальшої стратегії розвитку НМПУ. Очікується також, що з’їзд розгляне  звіти щодо виконаних грантових програм та інші питання, внесені первинними організаціями.

«Вже, починаючи із суботи, буде дано офіційний старт зборам первинних організацій профспілки. Члени первинних осередків визначаться з делегатами на з’їзд та питаннями,  які будуть подавати на його розгляд», - розповідає виконуючий обов’язки голови Комітету НМПУ Сергій Штурхецький.

Оргкомітет нагадує, що всі сервіси та проекти медіапрофспілки працюють у штатному режимі, і просить надсилати конструктивні пропозиції щодо змін до статуту та пропозицій до порядку денного надсилати на адресу: sekretar@nmpu.org.ua, а також долучатись до обговорення.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила  призупинити повноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради буде член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту.

Оргкомітет позачергового З’їзду, утворений за рішенням Ради НМПУ 4 червня, визначив, що найвищий представницький форум медіа-профспілки пройде 6 серпня 2016 року.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Головна редакторка Інформаційного агентства «Поряд з вами» Олена Білозерська   заявила про вихід з НМПУ на знак протесту проти усунення з посади голови НМПУ Юрія Луканова на підставі абсурдних звинувачень.

Шеф-редакторка «Детектора медіа», одна з фундаторок української медійної профспілки Наталія Лигачова звинуватила  Раду НМПУ в порушенні статуту й висловила вимогу скасувати рішення про відсторонення голови Юрія Луканова. До її заяви приєдналися співробітники «Детектора медіа» - члени НМПУ.

Член ревізійної комісії НМПУ Владислав Савенок у коментарі «Детектору медіа» сказав, що Юрія Луканова відсторонили з порушенням статуту НМПУ.

Журналісти газети «Народний контроль України» (корпункт у місті Генічеську Херсонської області) заявили, що не підтримують відсторонення Юрія Луканова з посади голови Незалежної медіапрофспілки України.

Маріупольський осередок НМПУ також заявив, що обурений діями Ради НМПУ, яка, як ідеться у заяві, всупереч статуту, без рішення з’їзду профспілки усунула від виконання обов'язків голови НМПУ Юрія Луканова.

Голова Мистецького об'єднання «Остання Барикада», Всеукраїнського комітету захисту української мови, президент Центру досліджень політичних цінностей, колишній народний депутат Олесь Доній заявив, що журналісти програми «Остання Барикада» негативно оцінюють «кулуарне вісторонення» Юрія Луканова від виконання обов'язків голови Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) і вважають його легітимним головою медіапрофспілки.

Профспілковий осередок 5-го каналу заявив у зв’язку із рішенням Ради Незалежної медіапрофспілка України про призупинення повноважень голови Комітету медіапрофспілки Юрія Луканова, що і надалі вважає його чинном головю організації.

9 червня під час публічної дискусії у «Віртуальному прес-клубі» його учасники розглянули ситуацію щодо конфлікту в Незалежній медіапрофспілці України (НМПУ) і серед інших пропозицій запропонували скасувати рішення Ради НМПУ щодо відсторонення Юрія Луканова від обов’язків голови і винесення на переголосування питання щодо його головування до з'їзду медіапрофспілки 6 серпня.

11 червня Комітет НМПУ оприлюднив свою позицію щодо відсторонення голови профспіки. «Комітет НМПУ повідомляє, що рішення про призупинення повноважень Юрія Луканова Рада НМПУ ухвалила на підставі п. 5.6 Статуту. Таке рішення обумовлено нецільовим використанням паном Лукановим членських внесків, причетністю до створення фіктивних договорів та фіктивних актів виконаних робіт, перевищенням головою Комітету НМПУ своїх статутних повноважень, зривом міжнародної діяльності та дискредитацією профспілки в очах міжнародних організацій», - йдеться у заяві.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2436
Читайте також
05.08.2016 13:05
Йогеннес Вамберг Андерсен
для «Детектора медіа»
2 220
18.07.2016 09:30
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 218
16.07.2016 09:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 404
04.07.2016 12:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 226
30.06.2016 16:56
Наталія Лигачова
4 149
27.06.2016 11:58
Гала Скляревская, Наталья Лигачева
3 785
08.06.2016 15:30
Олег Єльцов
для «Детектора медіа»
2 517
02.06.2016 14:13
Юрій Шеляженко
для «Детектора медіа»
3 147
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду