Геннадій Афанасьєв подякував журналістам

Геннадій Афанасьєв подякував журналістам

20 Червня 2016
960

Геннадій Афанасьєв подякував журналістам

960
Звільнений 14 червня з незаконного ув’язнення в Російській Федерації кримчанин Геннадій Афанасьєв подякував журналістам за підтримку і допомогу у звільненні та закликав їх допомогти показати суспільству долі інших політв’язнів.
Геннадій Афанасьєв подякував журналістам
Геннадій Афанасьєв подякував журналістам

Слова подяки він висловив в інтерв’ю мультимедійному проекту «Крим. Реалії».

«Спасибі вам за вашу підтримку, - сказав він своєму співрозмовнику, ведучому «Крим. Реалії» Олександру Янковському. – Спасибі кожному журналістові. Без вас мене б тут не було. Я не був би на волі. Ще одному політв’язневі, Юрієві Даниловичу Солошенку – 74 роки. Без вас він би теж не повернувся додому. Без вас би не повернулася додому найбільша сучасна героїня – Надія Савченко».

За його словами, для кожного російського арештанта Надія Савченко – герой. Тому що могла отримати більше 20 років ув’язнення, але трималася і відстоювала свої права і свободи. «Далеко не кожний так може. І кожний арештант у Росії ставиться до Надії з величезною повагою», - зауважив пан Афанасьєв.

Для самого Геннадія Афанасьєва Надія Савченка та незаконно ув’язнений у Росії кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов – найбільші герої сучасної України, і за них, наголошує колишній політв’язень, треба боротися.

Також він закликав журналістів допомогти показати суспільству долі інших політв’язнів: «Я вдячний, що журналісти змогли так допомогти у процесі перемовин і обміну полоненими. Якби це так не висвітлювали, не цікавилися нашою долею, нічого б не вийшло. І я прошу кожного журналіста допомогти мені показати суспільству долі інших політв’язнів. Хлопці пережили тортури, вони у дуже жорстоких умовах у виправних таборах, де б’ють, де знущаються. Вони були зі мною в Лефортово. Вони теж розраховують, що українське суспільство про них знає. Коли вони повернуться, то будуть неймовірно вдячні і зроблять усе можливе для кожного українця».

Нагадаємо, що Геннадій Афанасьєв був затриманий у Криму співробітниками ФСБ навесні 2014 року. У Росії 26-річному Афанасьєву інкримінували створення терористичного угруповання у Криму і у 2015 році засудили до 7 років позбавлення волі. Геннадій був фігурантом так званої «справи кримських терористів», за якою засудили також Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Олексія Чирнія.

Геннадій Афанасьєв повернувся до України 14 червня, після двох років незаконного ув’язнення у Російській Федерації. Разом із ним до України повернувся ще один політв'язень РФ - 74-річний українець Юрій Солошенко. Українських політв’язнів було звільнено завдяки обміну на одеських журналістів Олену Гліщинську і Віталія Діденка, яких було затримано в Україні у 2015 році за підозрою у сепаратизмі. Олена Гліщинська перебувала в СІЗО, а Віталій Діденко був засуджений до трьох років позбавлення волі за посяганні на територіальну цілісність України і відбував покарання в колонії.

Фото - «Крим. Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду