Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки

Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки

7 Червня 2016
1778

Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки

1778
Маріупольський осередок (Донецька область) Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) заявляє, що обурений діями Ради НМПУ, яка, як йдеться у заяві, всупереч статуту, без рішення з’їзду профспілки усунула від виконання обов'язків голови НМПУ Юрія Луканова.
Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки
Члени НМПУ у Маріуполі обурені відстороненням Юрія Луканова з посади голови медіапрофспілки

Про це йдеться у заяві осередку до Ради НМПУ та «Детектор медіа».

«Вважаємо такі дії членів Ради звичайним рейдерством і намаганням узурпувати владу.

Вимагаємо від членів Ради НЕГАЙНО надати докази порушень з боку Юрія Луканова та оприлюднити документи, які стали підставою для його усунення, задля подальшого прийняття відповідного рішення з’їздом НМПУ», - вимагає Маріупольський осередок медіа профспілки України.

Журналісти заявляють, що поки такі докази не надані, вважають Юрія Луканова чинним головою НМПУ.

«Шановні колеги! Ми, журналісти, які працюють у прифронтовій зоні та безпосередньо на передовій, глибоко переконані, що в той час, коли країна фактично перебуває у стані війни, ганебно вести міжусобиці за посади та близькість до розподілу грантів. Ми, рядові члени НМПУ, потребуємо сильної, згуртованої та дієвої профспілки! Вимагаємо припинити чвари та вирішити конфлікт у цивілізований спосіб - на з'їзді НМПУ, оприлюднюючи докази, наводячи аргументи та враховуючи думку первинних організацій НМПУ», - закликають автори заяви.

Заяву Маріупольського осередку медіапрофспілки підписали:  голова маріупольского осередку НМПУ Тетяна Ігнатченко, голова ревізійної комісії маріупольського осередку НМПУ Анна Мурликіна,  член маріупольского осередку Ганна Працькова, член маріупольського осередку Вікторія Савицька.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинити повноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради буде член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту. Остаточну дату з’їзду визначить створений Радою Організаційний комітет. Очікується, що з’їзд відбудеться не пізніше, ніж за три місяці.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Головна редакторка Інформаційного агентства «Поряд з вами» Олена Білозерська заявила про вихід з НМПУ на знак протесту проти усунення з посади голови НМПУ Юрія Луканова на підставі абсурдних звинувачень.

Шеф-редакторка «Детектора медіа», одна з фундаторок української медійної профспілки Наталія Лигачова звинуватила Раду НМПУ в порушенні статуту й висловила вимогу скасувати рішення про відсторонення голови Юрія Луканова. До її заяви приєдналися співробітники «Детектора медіа» - члени НМПУ.

Член ревізійної комісії НМПУ Владислав Савенок у коментарі «Детектору медіа» сказав, що Юрія Луканова відсторонили з порушенням статуту НМПУ.

Журналісти газети «Народний контроль України» (корпункт у місті Генічеську Херсонської області) заявили, що не підтримують відсторонення Юрія Луканова з посади голови Незалежної медіапрофспілки України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1778
Читайте також
18.07.2016 09:30
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 218
16.07.2016 09:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 404
04.07.2016 12:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 224
30.06.2016 16:56
Наталія Лигачова
4 147
27.06.2016 11:58
Гала Скляревская, Наталья Лигачева
3 785
08.06.2016 15:30
Олег Єльцов
для «Детектора медіа»
2 517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду