На журналістів «СтопКору» напали під час зйомок у Марганці

На журналістів «СтопКору» напали під час зйомок у Марганці

24 Травня 2016
4114

На журналістів «СтопКору» напали під час зйомок у Марганці

4114
Під час зйомок сюжету у місті Марганці (Дніпропетровська область) на знімальну групу проекту «Стоп корупція» накинувся Віталій Бондаренко - брат місцевого депутата Олександра Бондаренка.
На журналістів «СтопКору» напали під час зйомок у Марганці
На журналістів «СтопКору» напали під час зйомок у Марганці

Про це йдеться на сторінці «СтопКору» у Facebook.

За словами кореспондентки Лілії Ткачук, нападник пошкодив на відеокамері бленду.

«У Марганці, за нашими даними, мер міста доручила вивезення сміття приватній фірмі. За умовами конкурсу, який провели з порушеннями, непотріб мали вивозити за межі міста - до Нікополя. Насправді - відходи складують у Марганці на закритому полігоні. Фірма "Тандем транс сервіс", яка за сумнівних умов виграла конкурс, належить депутату місцевої ради, голові однієї з політичних сил та поплічнику очільниці міста - Олександрові Бордаренку.

Ми навідалися до офісу фірми. Однак за юридичною адресою такого підприємства немає. Натомість у будівлі розміщені оптика та ремонт ювелірних виробів, які належать братові Бондаренка. Коли чоловік побачив камеру, почав кричати, що проти зйомок, а далі кулаком поцілив у камеру», - уточнила деталі інциденту Лілія Ткачук.

Журналісти викликали на місце події правоохоронців та написали заяву про злочин.

«Ми вбачаємо у цьому порушення ст. 171 ККУ. Це не були хуліганські дії. Це було навмисне перешкоджання журналістській діяльності», – зазначив «СтопКор» у коментарі «Детектору медіа».

Журналісти звернулися із заявою до поліції

Нагадаємо, журналістка проекту «Стоп корупція» Лілія Ткачук постраждала під час зйомок сюжету в Княжичах (Київська область) - вона вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. Як повідомляє інформаційний портал «Стоп корупції», на журналістку напав житель села Дмитро Іванов, який ображав і штовхав її. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171 ККУ. Це питання неодноразово розглядали Комітет з питань свободи слова та Рада з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова.

Фото: сторінка «СтопКору» у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4114
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду