Журналістці каналу «Лтава» погрожують вбивством – відкрито провадження (ВІДЕО)

Журналістці каналу «Лтава» погрожують вбивством – відкрито провадження (ВІДЕО)

23 Травня 2016
2312

Журналістці каналу «Лтава» погрожують вбивством – відкрито провадження (ВІДЕО)

2312
20 травня до поліції Полтави надійшов виклик від журналістки місцевої телекомпанії. Вона повідомила, що на адресу телерадіомовника надійшов анонімний лист із її фотографією та погрозами смертю.
Журналістці каналу «Лтава» погрожують вбивством – відкрито провадження (ВІДЕО)
Журналістці каналу «Лтава» погрожують вбивством – відкрито провадження (ВІДЕО)

Про це повідомляє Полтавський відділ поліції Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Полтавській області.

За заявою журналістки відкрито кримінальне провадження.

«За даним фактом поліцією вирішується питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 129 Кримінального кодексу України (Погроза вбивством). Санкція передбачає покарання від арешту на строк до 6-ти місяців до обмеження волі на строк до 2-х років», - сказав начальник Полтавського відділу ГУНП в Полтавській області Олександр Терела.

Правоохоронці з’ясовують обставини події та встановлюють особу аноніма.

Погрози отримала журналістка телеканалу «Лтава» (Полтавський філіал НТКУ) Олена Никифоренко. Про це йдеться на сайті телеканалу.

«Надійшов лист, адресат - моє прізвище, я розкрила – там моє фото з соціальних мереж і напис: “Готовся к смерти”. Це вже другий лист, минулого року був аналогічний», – розповіла Олена Никифоренко.

Минулого року, нагадує видання, набула широкого розголосу історія про полтавського так званого «мага», який надсилав листи з погрозами працівникам ЗМІ. Правоохоронці затримали винуватця, але вирішили обмежитись профілактичною роботою.

Олександр Терела наголосив, що особа, яка надіслала погрози, понесе покарння: «Після отримання заяви дані події будуть внесені в ЄРДР і по ньому буде дана правова слідча кваліфікація. Хочу повідомити всім громадянам, які вирішили вступити в конфлікт с законом – неодмінно понесуть покарання».

Речник ГУ НП у Полтавській області Юрій Сулаєв сказав, що погрози, а тим більше погрози журналістам - це надзвичайна подія. «І поліція в таких випадках діятиме принципово і захищатиме інтереси, як і журналістів, так і інтереси будь-кого з громадян, хто потрапить в таку ситуацію», - заявив він.

Нагадаємо, генеральний директор Полтавської філії НТКУ «Лтава» Євген Лопушинський 28 квітня отримав два ножові поранення в області серця. За попередньою інформацією, це була спроба самогубства. Полтавська поліція порушила кримінальне провадження за ст. 120 Кримінального Кодексу України (доведення до самогубства) за фактом поранення генерального директора обласної телекомпанії «Лтава» (Полтавська філія НТКУ) Євгена Лопушинського.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду