У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК  - ЗМІ вказують на тиск Путіна

У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК - ЗМІ вказують на тиск Путіна

13 Травня 2016
1682

У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК - ЗМІ вказують на тиск Путіна

1682
Шеф-редакторка РБК Єлизавета Осетинська, головний редактор РБК Роман Баданіна і головний редактор газети РБК Максим Солюс звільнені.
У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК  - ЗМІ вказують на тиск Путіна
У Росії звільнені три редактори медіахолдингу РБК  - ЗМІ вказують на тиск Путіна

Про це повідомляє видання «Медиазона» з посиланням на джерело в РБК.

Співрозмовник видання уточнив, що Єлизавету Осетинську і Романа Баданіна звільнили за згодою сторін, а Максима Солюса звільнили від займаної посади «проти його волі».

Пізніше прес-реліз про звільнення редакторів  з коментарем генерального директора РБК Миколи Молибога з'явився на сайті холдингу. Повідомляється, що останній робочий день звільнених - 13 травня. Про нові призначення буде оголошено пізніше.

«Останнім часом ми багато розмовляли про те, як далі розвивати РБК, і в цих розмовах не змогли прийти до єдиної думки з частини важливих питань, тому прийняли рішення розійтися. Я хочу подякувати Єлизаветі, Роману і Максиму за роботу і за внесок у розвиток компанії», - повідомив Микола Молибог.

Нагадаємо, 12 травня стало відомо, що МВС РФ перевірить гендиректора РБК Миколу Молибога і віце-президента ОНЕКСІМ Дерка Сауера у справі про шахрайство. За даними інформаційного агентства RNS, справу порушено за заявою колишнього акціонера «Байт-Телеком» Олександра Панова.

У справі також перевірять першого заступика гендиректора РБК Катерину Круглову, фінансового директора РБК Ігоря Селіванова, заступника гендиректора РБК з технологій Олександра Кононенка

За даними джерел «Медузи»  у групі ОНЕКСІМ, ФСБ та в оточенні бізнесмена Михайла Прохорова, обшуки в компаніях підприємця санкціонував особисто президент Росії.  Володимир Путін був обурений публікаціями РБК, присвяченими його родині. Йому не сподобалися матеріали розслідування про ймовірну доньку Путіна Катерину Тихонову, а також стаття про бізнес можливого зятя Путіна Кирила Шамалова й публікації про «панамські архіви», де знайшовся близький друг Путіна.  Прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявляв, що Кремль не бере участі у тиску на Михайла Прохорова. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду