За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження

За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження

6 Травня 2016
1889

За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження

1889
Поліція у Миколаєві розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній журналістській діяльності кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка. Триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини інциденту.
За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження
За фактом нападу на журналістів «Преступности.НЕТ» у Миколаєві розпочато кримінальне провадження

Про це повідомляє Заводський відділ поліції Гоголовного управління Національної поліції в Миколаївській області.

Нагадаємо, 5 травня в Миколаєві біля будівлі Центрального районного суду двоє мешканців Херсона - брати Дмитро і Сергій Кальченки, яких судять за напад на патрульних поліцейських, напали на кореспондентів «Преступности.НЕТ» Тараса Леонтяна і Артема Дибленка, забороняючи їм фотозйомку. Із застосуванням фізичної сили нападники відібрали фотоапарат і завдали одному з журналістів кілька ударів у голову.

Повідомлення про напад надійшло 5 травня о 17.20 на телефонну спецлінію «102» надійшло від кореспондента інтернет-видання «Преступности.НЕТ», повідомляє поліція.

«Як з’ясувалося, представники вищезазначеного Інтернет-видання прибули доадмінбудівлі суду для висвітлення судового процесу за обвинуваченням мешканців м. Херсону у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.296 КК України "Хуліганство" і ч.1 ст.345 КК України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", що мали місце 3 січня поточного року на території Центрального району м. Миколаєва.

Кореспонденти Інформагенства почали здійснювати фотозйомку обвинувачених, які відреагували агресивно - почали вимагати припинення зйомки, після чого вихопили з рук представника мас-медіа фотокамеру й пішли до свого автомобіля. Через деякий час, видаливши фотознімки, хулігани намагалися віддати камеру кореспондентам. Між чоловіками виник словесний конфлікт, який припинили працівники патрульної поліції, що прибули на місце за викликом», - йдеться у повідомленні поліції.

Всі учасники конфлікту дали свідчення щодо інциденту у Заводському відділі поліції. Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на півроку, або обмеження волі на строк до 3 років.

За даним фактом триває досудове розслідування, проводиться комплекс першочергових слідчих дій, правоохоронці встановлюють всі обставини інциденту.

Нагадаємо, інцидент з нападом на кореспондентів «Преступности.НЕТ» прокоментував голова Миколаївської обласної держадміністрації (ОДА) Вадим Меріков.

«Бидлу, яке сьогодні напало на журналістів, а перед цим затіяло дебош - не місце в нашому місті, в суспільстві, їх місце - за гратами. І сподіваюся "найгуманніший суд" все ж вивчить матеріали справи і прийме рішення. Поки ж ми бачимо, що безхребетність суду і бездіяльності деяких правоохоронців породжують свавілля», - написав він у своєму Facebook.

Вадим Меріков також повідомив, що поставить питання захисту журналістів перед силовиками, і нагадав про напад на журналістів 7-го каналу, який стався 3 травня у сусідній Одесі.

На фото –  брати Кальченки

Фото: з Facebook Тараса Леонтяна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1889
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду