За фактом нападу на журналістів 7-го каналу поки ніхто не затриманий - поліція

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу поки ніхто не затриманий - поліція

4 Травня 2016
1387

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу поки ніхто не затриманий - поліція

1387
Начальник Відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області Андрій Костюк заявив, що поки що поліція не затримала жодного підозрюваного у нападі на журналістів одеського 7-го каналу, який відбувся 3 травня.
За фактом нападу на журналістів 7-го каналу поки ніхто не затриманий - поліція
За фактом нападу на журналістів 7-го каналу поки ніхто не затриманий - поліція

Про це він сказав на брифінгу 4 травня, передає «112 Україна».

 «На даний момент затриманих немає, введений план-перехоплення, зараз ведуться заходи щодо затримання даних осіб та осіб, які можуть бути причетні до злочину», - сказав він.

Андрій Костюк також підтвердив попереднє повідомлення поліції, що вже встановлено особу, на яку зареєстрований автомобіль нападникеів «Хонда», і на яку також зареєстровано помпову гладкоствольну рушницю, з якої стріляли по журналістам.

«Ця людина є жителем міста Білгород-Дністровського і зараз він оголошений в розшук... Відпрацьовується найближче коло цієї людини, встановлені особи, проводяться оперативні заходи щодо затримання всіх причетних до події людей», - додав він.

Раніше він повідомив, що поліція розглядає кілька версій злочину.  «Одна з версій - це побутовий конфлікт, і одна з версій – це можливий побутовий конфлікт на ґрунті журналістської діяльності. Це дві можливі версії, відпрацьовується ще більше», - сказав він.

Андрій Костюк також повідомив, що під час нападу на журналістів 7-го каналу один із співробітників вистрілив у повітря.

Раніше співробітник Відділу комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області Кіра Голота повідомила, що за фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда» темно-сірого кольору з номером ВН4152НВ, під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка. Зараз тривають заходи щодо його затримання.

Постраждалі журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін,  Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю. Водночас поліція стверджує, що конфлікт мав побутовий характер.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець зробив заяву з приводу нападу на знімальну групу одеського 7-го каналу, який відбувся 3 травня в Одесі біля входу в офіс телеканалу.  «Останнім часом кількість нападів на журналістів збільшилася, особливо в регіонах. Ситуація однозначно потребує певних політичних рішень, тож Міністерство інформаційної політики звернеться до Національної поліції з пропозицією розслідувати подібні випадки в режимі максимальної прозорості та оперативності», - заявив Юрій Стець.

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду